Junioři: Vítkovice si smlsly na Havířovu

24. února 2008, CD

Juniorská předehrávka utkání Havířov-Vítkovice, zároveň šlágr posledního kola základní části, skončila pro leckoho nečekanou kanonádou Vítkovic. Výsledek 11:0 ani trošku nenaznačuje, že šlo o souboj druhého s prvním!

 

      Oba týmy nastoupily notně oslabeny o své nejlepší juniory, kteří o několik desítek minut později střetli v utkání A-týmů v Havířově. Havířovu taky chyběl Juhaňák, Krečmer, Jendrišák, Heczko, Jeski či Kubala, na straně Vítkovic pak Jelínek, Suchánek, Tomašík, Tokoš, Hrubý, Jankulár. To se ale na kvalitě, především domácího týmu, vůbec nepodepsalo!

      Havířov si ale přivezl brankáře Kotulu, který dělá stabilně dvojku Lajovi. Ten ale v brance vydržel jen do poloviny utkání.
      V šesté minutě otevřel skóre Dan Hrbáček po asistenci Lukáše Kudrny, který se v sestavě Vítkovic objevuje od ledna po příchodu právě z Havířova. Dvěma slepenými góly Jana Komínka a Martina Jankulára v 11.minutě stanovili domácí výsledek první třetiny na 3:0. Hostující trenér Strnadel nebyl s výkonem svých svěřenců evidentně spokojen a věřil, že ve druhé třetině se Havířov svému soupeři alespoň vyrovná.

      Ale bylo to právě naopak. Martin Jankulár hned ve 21.minutě zvýšil z dorážky na 4:0. Petr Skařupa zvyšoval za chvíli efektním bekhendem pod břevno na 5:0 a když ve 34.minutě zvyšoval tvrdou ranou Zdeněk Žák na 6:0, extraligová dvojka Havířova putovala na střídačku. Na Žákovu branku si připsal asistenci domácí brankář Vít Schulmeister. A za dalších pět minut vyslal do brejku i kapitána Kohúta a ten zvýšil již na 7:0! Dvě vteřiny před koncem druhé třetiny využil standartku Jakub Hubálek a s výsledkem 8:0 po dvou třetinách nebyl trenér Strnadel spokojen již ani trošku.

      Exhibice pokračovala i v poslední třetině. Havířovu nepomáhaly v utkání ani přesilovky. V té třetí dokonce inkasoval. Po mantinelu se probil Hubálek a naservíroval před branku Martinu Michalíkovi, který nekompromisní ranou v zvýšil ve vlastním oslabení na 9:0. V 51. zvýšil Tomáš Kohút na 10:0 a v 53.minutě uzavřel hattrick kuriózním obloučkem, který skončil za zády nešťastného brankáře Koláře, který se nechal také vystřídat. Utkání dochytal třetí brankář Krupa.

      Střelec dvou branek Martin Jankulár si výkon celého týmu velmi pochvaloval. "Utkání nebylo lehké, jak se může na první pohled zdát. Z našeho pohledu šlo o velmi atraktivní zápas, ve kterém šlo o první místo v tabulce. Rozdíl mezi oběma týmy byl v tom, že naše družstvo předvedlo koncentrovaný týmový výkon, s dobrým útokem a zejména spolehlivým brankářem..." Vít Schulmeister si ke 22 jistým zákrokům připsal i dvě asistence.

      Vítkovice dokázaly, že i bez hráčů, kteří již působí v základní sestavě A-týmu, je velice silné. A to je důležité pro nadcházející play-off. To začíná již příští týden. Vítkovice v něm přivítají osmé Wizards Praha, kteří se do vyřazovacích bojů probojovali na poslední chvíli, když v přímém souboji o osmičku zdolali JeMoBu 10:8.

Foto: Roša