Rytíř Vítek dokonal obrat proti smečce brněnských Buldoků!

18. března 2008, Jiří Kroupa

Pátý zápas čtvrtfinále. Dnes šlo o všechno. Bude to konec nadějí nebo bude výborná sezóna Vítkovic korunována medailí? I tato otázka visel ve vzduchu. Závěr je jasný. Ano, bude!!! Hoši děkujeme, ozývalo se halou po skončení zápasu. Vítkovice dokonaly obrat z 0:2 na 3:2 a katapultovaly se směr semifinále proti Mladé Boleslavi.

 

      Čtyřicátá čtvrtá vteřina a hosté po první střele na branku vedli zásluhou Marka Kadlece. Lepší vstup si hosté nemohli přát. Pátá minuta a bylo srovnáno. Tomašík měl mnoho času na zakončení a jeho vyraženou střelu doklepl do sítě  netradičně na vrcholu se pohybující obránce Petr Kološ. V 7. minutě mohl dorážet Mojžíšek, ale v inkriminovaný moment mu míček utekl z čepele. Jako další opět pálili nebezpečně domácí, Tomašík od mantinelu minul. Zmatky v obraně domácích Petr Kadlec nepotrestal a stav byl stále nerozhodný a to platilo i po střelách Komendy a Hrubého. Svižný florbal se po polovině třetiny trochu vytratil a Brno se plně soustředilo na obranu. V 17. minutě se pěkně uvolnil Tokoš, s jeho střelou si Babíček poradil. To šance Vrány po Kotlasově volném úderu byla gólová, Ciompa našel míček pod tělem. V závěru třetiny ještě střílel Hrubý a Tokoš dorážel, stav se ale neměnil.

      Podobně raketový nástup do třetiny měli tentokráte domácí. Míček putoval po ose Brus, Kološ a zakončující Michal Plaček ze středu využil krásnou nahrávku do druhé vlny. Vzápětí trefil boční tyč Tokoš. Tlak domácích se stupňoval, hosté se ale ubránili a začali útočit. Koutného bekhend skončil na Romanu Ciompovi. Hosté měli možnost k vyrovnání po faulu Plačka, který bránil soupeři ve hře. Brněnská speciální pětice měla hodně šancí, domácí se však drželi a oslabení ubránili. Další pasáže patřili domácím, chyběla střelba. Kološova dorážka ve 33. minutě šla nad, Plačkovi se v další šanci zapletl míček mezi nohy a nakonec střílel nepřesně.  Ve druhé třetině se hrál výborný florbal, šance Buldoků Petra Kadlece a Schneidera zůstaly bez gólové odezvy. Týmy se ve druhé třetině překonávaly, hrál se výborný florbal, bohužel bez branek.

      Třetí třetina a opět branka v úvodu. Křížnou nahrávku Lukáše Hrubého propasíroval za brankovou čáru způsobem známým jen televizním kamerám a Babíčkovi Jiří Mojžíšek. Přečíslení Vítkovic pak po nahrávce Plačka nevyužil Ťopek, když střílel vedle branky. Fabián mohl snížit z ideální palebné pozici na středu, Ciompa však jeho ránu vyrazil. Chybu Jelínka v rozehrávce div že nevyužil mladičký Komínek a Brno začalo tlačit. Kotlas mířil vedle. Odpověď Vítkovic na tlak Brna byla blesková. Milan Tomašík z oblíbeného místa u mantinelu trefil přesně pod břevno. Brno si vzalo oddechový čas, vystřídalo některé hráče a vysunulo napadání. Šanci měl na druhé straně Tokoš, pak už tlačili jen Brňané. Ciompa se musel začít ohánět. Vysunutý presink hostů otevíral domácím možnost rychlých brejků, chybělo však přesné zakončení šancí. Brno v tlaku nepolevovalo a jeho šance přibývaly a domácí jen odpalovali míčky do bezpečí. Tomašík a Tokoš v brejkových situacích selhali. Opět byl ale k vidění výborný florbal. Po individuální akci střílel Kotlas vysoko nad. Schneiderův útok neměl v koncovce štěstí a stále to bylo o tři branky. Ťopek z protiútoku špičkou přestřelil. Minutu před koncem byl vyloučen Mojžíšek za blokování hole a Vítkovice si vyžádaly oddechový čas. Brno mělo poslední možnost a odvolalo brankáře. Pátou branku jím na cestu směr jižní Morava přibalil Petr Kološ a šestou vzápětí opět Milan Tomašík.

      Brno končí, Vítkovice postupují po vítězství 6:1 a 3:2 na zápasy do semifinále!

 

 

 

Foto: Roša