Derby Vítkovice – Pepino aneb zápas lahodící oku!

25. března 2008, Lucka Rojková

"Dorostenci" složení výhraně ze starších žáků předvedli v zápase s o záchranu bojujícím Pepinem neskutečný obrat. Osm minut před koncem ještě prohrávali 2:6, ale nakonec vítězstvím 8:7 odsoudili Pepino k sestupu z nejvyšší dorostenecké soutěže!

 

      Chtěla bych ještě jednou poděkovat za excelentní florbalový zápas ve Znojmě proti Pepinu. Naprosto vynikající zápas! Někdy stačí říct Pepino versus Vítkovice a všem je jasné že, o nudný nebo o jednoduchý zápas rozhodně nepůjde. A když se k tomu připočte počet vítkovických hráčů (čili 9 hráčů a 2 brankáři, neboli složení starších žáků A) a složení Pepina, které hrálo na tři pětky, mohli jsme čekat neobvyklý zápas. No.. nemůžu říct, že by Pepino nemělo dobrý hráčský kádr, ale na naše rytíře to evidentně nestačilo.

      Myslím, že většina diváků a fanoušků, která viděla naše Vítky nastupovat na plochu, si říkala, že výhra Pepina je jasná, ale naštěstí se spletli. Kluci bojovali a rvali se o každý míček, snažili se nedávat prostor ke střelbě na naši bránu a když se k ní náhodou dostali, náš vynikající brankář je vychytal. V tomto zápase se dostali ke slovu úplně všichni, nejen hoši v útoku, v obraně, ale i brankář, který podržel svůj tým. Na začátku první třetiny vypadal zápas vyrovnaně a taky stav 1:1 mluví za vše, ve druhé třetině ale Pepino přitvrdilo a připsalo si na konto další 2 góly, dá se říct, že byli v tu dobu na koni. Naši kluci, už poměrně utahaní intenzivním průběhem zápasu, ale s bojovným duchem, se nevzdali a ve třetí třetině to rozbalili. Většině diváků asi už bylo jasné, kdo má převahu na hřišti a kdo to asi vyhraje, ale kluci se opravdu nevzdávali. I přes značnou únavu se snažili najít si správné postavení, obejít hráče Pepina a srovnat skóre. Nejen že se jim to povedlo a to největší zásluhou Péťi Jankulára, Jakuba Hubálka či Lukáše Veltšmída, ale skórovali i na konečných 8:7!

      Poslední minutky však byly peprné nejen pro hráče, ale i pro samotného brankáře Jakuba Rojka, který zabránil Pepinu vyrovnat skóre a chytal všemožné šance. Kluci vyhráli zaslouženě, bojovali jako rytíři až do konce a právoplatné vítězství patří jen jim. Zápas byl od začátku plný dramatických zvratů, zápas rozhodně na branky chudý nebyl a taky možná větší bojovnost a chuť vyhrát byla na naši straně. Rozhodně bojovnost a vytrvalost se klukům upřít nedá :)

      Pro mě jste byli naprosto vynikající, lahodní a ještě jednou Vám moc děkuji za jedinečný zážitek ;-)

Foto: Roša