Pavel Brus: Fanoušci jsou zápas od zápasu lepší!

04. dubna 2008, CD

Jedním ze strůjců vítězství v semifinálové sérii nad Boleslaví 3:0 na zápasy je obránce Pavel Brus. V úvodním utkání série režíroval domácí přesilovky a podílel se na vítězství 6:1 brankou a třemi asistecemi. Ve druhém utkání unesl obrovskou tíhu zodpovědnosti, když v osmé sérii trestných střílení musel proměnit. Stalo se a v 9.sérii rozhodl Jelínek. V infarktovém třetí semifinále poprvé nasměroval Vítkovice pět minut před koncem brankou na 4:3 do finále, ale soupeř stačil zakrátko srovnat. Devět vteřin před koncem prodloužení ale Brus definitivně rozhodl. Přinášíme s Pavlem rozhovor.

 

      Vítkovice staví svůj letošní úspěch především na kolektivním výkonu. Hráči se semkli po prvním nepodařeném víkendu s Brnem, po kterém prohrávali 0:2 na zápasy a od té doby vyhráli šest utkání v řadě. Teď je čeká finále s jedenáctinásobným mistrem ČR Tatranem Střešovice. Týmovou soudržnost může pozorný fanoušek pozorovat po celý zápas i po vstřelení branky. Místo toho, aby autor branky začal slavit sám, unikat všem na hřišti a bít se do prsou, tak se obrátí k letícím spoluhráčům a radovat se jde přímo s nimi.
      Co se týče florbalových zkušeností je jedním z nejbohatších hráčů na hřišti Pavel Brus.

Ahoj Pavle, blíží se tvoji první mužské play-off, zítra nastoupíte proti Tatranu. Těšíš se?
"Ahoj Romane! Už se těším celou sezónu, tak se konečně dočkám."

Vítkovice drží sérii šesti vítězství v řadě. Přeruší ji teď Střešovice?
"Mi je jedno kolik zápasu v řadě jsme vyhráli, nebo prohráli. Jediné, co musíme udělat, je soustředit se na přitomnost. Když se budem utápět v minulosti, tak nám to bude akorát svazovat ruce a pokud budem řešit budoucnost, tak budeme zbytečně rozptýleni."

V playoff jsi šel výkonnostně nahoru, podobně jako tvoji spoluhráči. Semifinále se ti povedlo na výbornou. V čem se to zlomilo?
"Ano, sice se nám daří výsledkově, ale každý asi cítí, že náš potenciál je ještě daleko před náma. Co je ale nejdůležitější, že naše herní sebevědomí se hodně zvedlo. A kde se to zlomilo?! Poslední třetinu základní části jsme hodně makali a ted se to začíná pomalu projevovat, pozdě, ale přece."

Ve druhém semifinále jsi v 8.sérii trestných stříleních musel dát. Věděl jsi, co uděláš?
"Jediné co jsem věděl bylo, že musím dát. V mozku jsem měl asi hodně adrenalinu a dalších hormonů a nějakého svinstva. Jako bych to ani nešel ten nájezd já."

Vypadal jsi ledově klidný. I když jsi proměnil, neprojevoval jsi extrémní emoce..
"No já se nikdy moc neprojevuju, dokud není konec, tak se soustředím."

To je pravda. To jsi potvrdil v prodloužení třetího semifinále. Ta branka chvíli před koncem byla... jak to říct... důležitá. Co ti blesklo hlavou, když se míček zastavil až v síti za Pajerem?
"Co mi blesklo... radost, jako bych vyhrál v loterii, pocit lepší než orgasmus a úleva, jako bych udělal zkoušku z anatomie. A to všechno najednou."

Co tvá zranení? Ještě na začátku playoff jsi nebyl 100% fit. nedohrál jsi první čtvrtfinále s Brnem.
"S Brnem jsem hrál hrozně, nemohl jsme pořádně běhat a nechtěl jsem to klukům kazit. Ted je to ale jedno. Cítím se dobře."

Tatranu se zranila i dvojka Zich. Finále pravděpodobně odchytá junior Bobisud. Bereš to jako velkou výhodu?
"Za nás hrají také junioři. Tokoš, Suchánek, Jelínek, Hrubý, Jankulár, Tomašík, je mi jedno proti jakým hráčům hraju."

Ano, ale brankářský post má přeci jenom vyšší prioritu. Nemyslíš, že to bude pro soupeře velký handicap, když finále odchytá třetí brankář? Přestože 5.semifinále proti Future odchytal dobře.
"Tohle je problém Tatranu. Samozřejmě je mi líto Zicha, že se zranil v nejnevhodnější dobu. Vím, jaké to je. Bobisud dostal šanci a včera chytal dobře. Jak říkám, je mi jedno kdo proti mě bude hrát."

Finále se odehraje za Zimním stadionu v Porubě. ten má kapacitu až 5 000 diváků. Kolik myslíš, že se přijde diváků na finále podívat?
"Polovina otázek se týkala věcí, které se stanou, měl jsem si vytáhnout věšteckou kouli. Počkat......přijde 3572 lidí!"

Jako Brus Willis jsi zval diváky na playoff. Chtěl bys jim vzkázat něco i teď?
"Zaprvé jim chci vzkázat, že z té schizofrenie se léčím. No a zadruhé, že fanoušci jsou zápas od zápasu lepší. Myslím, že ted budu mluvit za všechny, když řeknu, že jsou skvělí a že je úžasné cítit takovou podporu z hlediště! Mám z toho nádherný pocit a doufám, že teď, když to budem potřebovat nejvíc, tak přijdou!
PS: Special thnx for: hooligans, kteří nás přijeli podpořit až do Mladé Boleslavi !!! Respect!"

Pavle, díky za rozhovor a ve finále hodně štěstí!
"Já děkuji, Romane."