1. SC SSK Vítkovice – hlavní sportovní partner mega akce ČEZ STREET HOCKEY 2008

22. dubna 2008, LeGo

Ve čtvrtek 17. dubna se v ostravské ČEZ Aréně uskutečnilo Velké finále jedné z nejmasovějších sportovních akcí v našem regionu – ČEZ Street Hockey 2008. Tento turnaj je určený žákům do 13ti let a letos proběhl již popáté. Padl účastnický rekord – v letošním roce se jej zúčastnilo 7000 dětí z 217 škol Moravskoslezského a Olomouckého kraje a z okresu Vsetín.

    Turnaj nevyžaduje speciální výbavu, takže je dostupný širokému okruhu dětí. Školní kola se mohou hrát na ulicích, hřištích, ve školních tělocvičnách, s tenisovým míčkem, na libovolné branky a v běžném sportovním oblečení.


    Do velkého finále se probojovalo 64 týmů, které pak spolu jednokolovým vyřazovacím k. o. systémem zápolily o postup do dalších kol. Hrálo se současně na čtyřech zmenšených florbalových hřištích a s poněkud zjednodušenými florbalovými pravidly.


    Organizaci velkého finále zajišťovali z valné části členové 1. SC SSK Vítkovice. Náš klub obstaral mantinely, branky, sestavil tým rozhodčích a podílel se i na doprovodném programu. Oficiální záštitu nad celým turnajem převzali hráči „A“ týmu a reprezentace Pavel Brus a Martin Vladař společně s hokejistou HC Vítkovice Steel Viktorem Ujčíkem, jejichž podpisy mohli mladí florbalisté získat během autogramiády.


    Martin Vladař se pak společně se svými klubovými kolegyněmi z ženského „áčka“, jež na turnaji působily jako rozhodčí, zúčastnil také exhibičního florbalového zápasu s hokejisty HC Vítkovice Steel.


    Zážitky z profesionálně zorganizovaného turnaje, setkání s hvězdami florbalu i hokeje, články v novinách, kde hráči „našli sami sebe“, spoty v regionální televizi, reportáže z natáčení školních a oblastních kol a v neposlední řadě samotná radost ze hry určitě opět přiláká a motivuje další děti k pravidelným sportovním aktivitám. Toto je jedním z hlavních cílů celé akce a také důvod, proč se 1. SC SSK Vítkovice snaží svou přímou podporou napomoci profesionální úrovni celého turnaje. Práce s mládeží patří k prioritám klubu.


    Pro úplnost dodejme, že vítězem 5. ročníku ČEZ Street Hockey se stali žáci ZŠ J. Šoupala v Ostravě – Porubě, když v napínavé finálové bitvě se vším všudy porazili na nájezdy hráče havířovské ZŠ Karolíny Světlé. Bronzové medaile si pak z Ostravy odvezli florbalisté ZŠ Halenkov.


Bližší informace k turnaji ČEZ Street Hockey naleznete na www.polar.cz/hockey .