Prague Games: první den

10. července 2008, CD

Kluci a holky ze všech koutů světa si užívají Pražské florbalové hry - Prague Games 2008. Rodí se první velký vítězství, zápasy se severskými soupeři či zástupci švýcarské florbalové školy se hrají za skvělé atmosféry! Bilance Vítkovic prvního dne: 7 výher, 1 remíza, 2 porážky.

Elévové (kategorie B12) hned ve svém prvním zápasy po srdnatém výkonu skolili ambiciózní švýcarský tým ULA brankami Lukáše Mádra v oslabení, Filipa Sklenovského a Dominika Vašíka 3:1! Uspěli i ve svém druhm zápas a po vítězsví 4:2 nad Spartou Praha  prošli prvním dnem bez ztráty kytičky.

Mladším žákům (B14) se jako první postavili Kobylisy. Po vyrovnaném zápase nakonec strhl vítězství na stranu Vítkovic benjamínek Martin Matúška a konečnou výhru 4:2 pojistil Adam Zbořil. Druhý zápas vyhráli jasně 4:0, první nulu Prague Games vychytal Petr Laštůvka.

Starší žáci (B16) nejprve porazili nevýrazný Třebíč 4:1, pak se postavili v prvním proti sebevědomým Väsby ze Švédska. Velmi tvrdé utkání, v něm byli častěji vylučovaní Vítkovičtí nakonec padly čtyři branky, dvě na každé straně. Nejprve poslal Vítkovice do vedení Marek Šmída. V 10.minutě šly Vítkovice po přísných vyloučeních do tří a Švédové vyrovnali. Do vedení šli zhruba 5 minut před koncem, ale v poslední minutě zaslouženě vyrovnal Lukáš Veltšmíd!

Dorostenci (B18) v sestavě s několika extraligovými hráči potvrdili roli favorita a po výhrách 6:1 nad Znojmem a 4:0 nad vedou svoji skupinu. Svoji první nulu v barvách Vítkovic vychytal Lukáš Souček.

Starší žákyně (G16) v sestavě se spojenkyněmi z Uherského Brodu přehrály švédský Göteborg i Pelhřimov, ale svoji převahu pohříchu vůbec nevyjadřovaly brankami a oba zápasy prohrály shodně 1:3 a ztratily bohužel naději na postup do bojů o medaile.

Účast týmů 1.SC SSK Vítkovice na turnaji Prague games podporuje statutární město Ostrava.