Na Future s nulou!!!

28. září 2008, CD

Marcel Suchánek podal na pražské palubovce skvělý výkon a pochytal všech 25 střel SSK Future. Vítkovice se prosadily čtyřikrát a tak si vezou ze šlágru kola z Prahy jasné vítězství 4:0!

 

Šlágr kola. Tak bylo utkání označováno. Souboj dvou SSK vyzněl výsledkově jednoznačně pro Vítkovice, ovšem průběh tak jednoznačný nebyl.

      Utkání dlouho dominovali oba brankáři. Jak domácí Rytych, který v některých momentech ve svém brankovišti čaroval, tak vítkovický Marcel Suchánek, který předvedl vynikající koncentrovaný výkon po celých šedesát minut a po právu tak nakonec vychytal první nulu v sezoně.

      Poměrně čisté utkání paradoxně rozhodlo vyloučení. A přestože seděl na trestné židličce vítkovický Mojžíšek, byl to brankář Future Rytych, který lovil míček ze své sítě. Špatnou přesilovkovou rozehrávku Future totiž vystihl Milan Tomašík a po krátkém úniku v 33.minutě poprvé překonal pražského gólmana. Ve 37.minutě střelec vedoucí branky Vítkovic fauloval v úniku Šebka a bylo nařízeno trestné střílení. To však Marek Soukup neproměnil. Další zlomový moment přišel o chvíli později, když k Tomašíkovi usedl na "lavici hanby" i Patrik Suchánek a Vítkovice šly téměř na půlminuty do tří. Toto oslabení však ubránily a po dvou třetinách se tak šlo do šaten s jednobrankového vedení Vítkovic.

      V 50.minutě vyslal dlouhým lobem Brus Vladaře, ten ještě jeho střelu se štěstím vyrazil. K míčku se ale dostal Vaněk a přesnou zpětnou přihrávkou našel Lukáše Hrubého a ten střelou pod břevno zvýšil na 2:0. Future se z rány již nevspamatovalo. Naopak. V 56.minutě sehrály Vítkovice skvělou standartní situaci a na konci signálu byl střelec Michal Plaček. A když o minutu později zvýšil po chybě Futuru při bránění další standardní situace Milan Tomašík na 4:0, o osudu utkání již nepochyboval ani ten největší pražský optimista.

      Future nevstřelilo ani jeden čestný gól a tak si Marcel Suchánek za skvělý výkon svůj i celé vítkovické defenzivy vysloužil první čisté konto sezony.