Vítkovice opět ztratily vyhraný zápas s Pepinem

20. listopadu 2008, CD

V osmifinále poháru ČFbU na sebe opět narazili dva městští florbaloví rivalové Pepino a Vítkovice a zápas měl téměř totožný průběh jako ten nedávný ligový.

 

Vítkovice byly 35 minut jasným pánem na hřišti, svého soupeře přehrávaly, předváděly líbivý atraktivní florbal. Pak ale opět přestaly hrát a nechaly soupeře přejít do tlaku, vyrovnat a v prodloužení i vyhrát.

     Vítkovice vedly již 3:0. Parádně se trefil Mojžíšek, když svoji skrytou střelu tahem z otočky téměř z půlky hřiště nasměroval přesně do růžku Vochozkovy branky. Tomašík vyzval k lehké teči Tokoše a ten domácího gólmana lehce přehodil. Po třetině tedy 2:0. Pak přidal další branku Hanic, kterému naservíroval míček před prázdnou branku Petřík. Jeden z mála výpadů Pepina pak zakončil Čejpa. Když ve vlastním oslabení obehrál jednoho z váhajících domácích hráčů Tokoš a přidal čtvrtou branku a chvíli na to se přesně položil do Hrubého skvělé střílené přihrávky z volného úderu Petřík, bylo skóre 5:1 pro Vítkovice a zdálo se být rozhodnuto. Vítkovice navíc hrály přesilovku, ve které mohly několikrát skórovat. Nestalo se. Do konce třetiny se ale na druhé straně v rychlém sledu prosadili Charizan a Skácel.

      Nabuzené Pepino pak držel Vochozka, který další branku z množství brejků nepustil. Naopak Skácel našel milimetrovou křížnou přihrávkou Daniše a chvíli před koncem nachytal Ciompu na švestkách poměrně slabou střelou Machala.
      V prodloužení měl ještě Vítkovice dvě tři slibné gólové šance, ale Vochozka je zneškodnil a tak se z brejku radovali domácí, když Chrápek vybídl Daniše a ten dokonal dílo zkázy.

Vítkovice opět ztratily jasně vyhraný zápas. V tom ligovém vedly již 4:1, teď dokonce 5:1, obě utkání jasně kontrolovaly, ale pokaždé utkání bohužel v poslední fázi ztratily. Jednou na samostatné nájezdy, teď v prodloužení.