Vítkovice překonaly rekord!

23. listopadu 2008, CD

Vousatý 11 let starý klubový rekord v nejvyšším vítězství padl v souboji s extraligovým nováčkem ze Znojma. Vítkovice jej po více než vydařené úvodní třetině, která skončila 9:0, nevídaně vyškolili 19:2!

 

      Lukáš Petřík nastoupil po přestupu z Třince ke svému prvnímu domácímu utkání a publiku se řádně představil už v první minutě utkání, když překonal poprvé brankáře Znojma. V páté minutě se zdálo, že se poprvé po svém návratu a devíti přesných asistencích trefí také vítkovický kapitán Daniel Folta, ale jeho bombu ještě tečoval do sítě Milan Tomašík. Za několik málo vteřin našel Petřík zcela volného Lukáše Hrubého, pro něhož z velkého brankoviště nebyl problém zavěsit potřetí. Šokující úvod pokračoval. V osmé minutě se míček po kombinaci celé pětky na jeden dotek dostal z pravého rohu hřiště až na "modrou" k Jelínkovi, jehož prudkou ránu ještě tečoval Michal Hanic mezi nohy nešťastného brankáře Dejmala. A o další minutu později to už bylo 5:0, když Folta svojí jedenáctou přihrávkou v sezoně našel přes celé hřiště volného Tomašíka a ten přinutil trenéra hostí Šťastu vzít si v čase 8:18 time-out. Jednoznačnou partii však nezastavil, ba ani nepřibrzdil. V 11.minutě skompletoval Milan Tomašík po prudké ráně z výjezdu z rohu hřiště hattick a vyhnal Dejmala z branky. Jeho místo zaujal ex-vítkovický Sukač. Ve 12.minutě byl vyloučen za hru rukou Vladař, ale ani to brankostroj domácích nezastavilo. V oslabení totiž skórovali hned dvakrát! Nejdříve sice musel poprvé vážněji zasáhnout brankář domácích Marcel Suchánek, ale pak jeho bratr Patrik s Tokošem sebrali míček váhajícímu obránci Znojma a střelu prvně jmenovaného nakonec Sukač neudržel - 7:0. A za 16 vteřin vymetl šibenici Petr Kološ. Do konce třetiny padla ještě jedna branka z hole Martina Tokoše a rozhodně nemuselo zůstat jen u ní, ale Sukač zaokrouhlit skóre na 10:0 po první třetině již nedovolil.

      Šokující první třetinu Znojemští nevydýchali a působili nadále stejně bezzubě prakticky až do konce zápasu. Ve 22.minutě trefil jubilejní "desítku" Lukáš Hrubý. Za malou chvíli pálil do tyče Patrik Suchánek. Ve 26.minutě sehrály Vítkovice další překrásnou akci. Lukáš Petřík si vyměnil míček s Brusem, který mu jej nádherným křížným pasem vrátil před prázdnou branku - 11:0. Do branky Znojma putoval opět Dejmal. V polovině utkání to již bylo o celý tucet branek, na konci další téměř perfektní souhry byla prudká a přesná přihrávka před prázdnou branku z hole Folty a pro Milana Tomašíka to znamenalo další vstřelenou branku. Ve 35.minutě se konečně dočkali i hosté. Dlouhý výhoz Dejmala propadl Kološovi mezi nohami a Houbalovi jej stačilo jen tečovat do protipohybu Marcela Suchánka. Do půlminuty ale pokračovala gólová smršť Vítkovic, tentokrát byl střelcem Martin Vladař, když ze vzduchu dorazil Brusovu střelu. Pak se gólu konečně dočkal i Daniel Folta, jehož střelu z první ještě obránci zblokovali, ale odražený míček si Folta znovu ukradl pro sebe a tahem nekompromisně skóroval. Jakoby uspokojen pak pohrdl po Tokošově akci další stoprocentní gólovkou. Po dvou třetinách svítilo na světelné tabuli neuvěřitelné skóre 14:1.

      Třetí třetinu otevřeli střelecky sice hosté, konkrétně Petr Sláma, ale na jeho branku za minutu dost razantně odpověděl Patrik Suchánek prudkou ranou pod břevno. Ve 45.minutě se na hrotu útoku objevil i veterán Matlenga a po několika vteřinách pobytu na hřišti hned mohl skórovat, ale Petříkovu nabídku nevyužil. Na "dlouhých" osm minut se pak skóre zastavilo, pak ale Vítkovice opět třikrát rychle za sebou udeřily. Nejprve se listiny střelců zapsal Jaroslav Vaněk po Brusově příhře, pak se přímo ze vzduchu pěkně trefil sám Pavel Brus. Že je ve florbale možné přejít z vlastní brankové čáry za dvě vteřiny až ke gólovému konci předvedly Vítkovice posléze, když Mojžíšek z první prodloužil na Martina Vladaře a ten z první bekhendem z voleje překonal znojemské strážce branky poosmnácté. Poslední branku večera si připsal Lukáš Hrubý a minutu před koncem si i on připsal hattrick.

       Vítkovice překonaly klubový rekord z roku 1997, kdy si v domácím prostředí poradily rovněž o 17 branek s Tatranem Excalibur 18:1. Nyní tedy deklasovaly svého soupeře stejným rozdílem, ale vstřelily branek devatenáct.

      Teď následuje reprezentační přestávka, ve které na sebe strhne pozornost celého florbalového světa Mistrovství světa v České republice (6.-14.12.). Po ní Fortuna extraliga pokračuje dohrávkou 9.kola Vítkovice- Liberec (pátek 19.12., 19:30, MH Dubina) a před Vánočními svátky stihne ještě kompletní 12.kolo. V něm jedou Vítkovice na půdu druhého letošního nováčka do Prahy k utkání se Spartou.