Vítkovice vyplenily Mladou Boleslav!

11. ledna 2009, CD

Hned dvakrát za sebou se utkaly týmy Mladé Boleslavi a Vítkovic a pokaždé se radovali hráči družiny rytíře Vítka! Nejdříve si junioři poradili se svými vrstevníky 5:1 a muži pak skvělou třetí třetinou otočili i "hlavní utkání" a zvítězili 7:5.

 

      Po výhře na horké půdě Mladé Boleslavi se Vítkovice s Tatranem bodově odpoutali od SSK Future. Vítězství se ale nerodilo snadno.

      Mladá Boleslav využívala vyhraných soubojů na velkém brankovišti a důrazem si budovala solidní náskok. V první třetině se prosadil Slaný, ve druhé přidali dva slepené góly ve 21., resp. 23.minutě Fojta a Ekl. Do hry mohl vrátit Vítkovice již Kološ ze své oblíbené herní disciplíny, trestného střílení, ale tentokrát neuspěl. Až ve 34.minutě již domácí brankář Koráb kapituloval po střele Martina Tokoše. Pak Mladoboleslavští využili přesilovku při vyloučení Vladaře a chvíli na to zvyšoval Novotný již na hrozivých 5:1. Naštěstí se za několik vteřin trefil Lukáš Hrubý. Další šanci na snížení v podobě nabídnuté přesilové hry ale Vítkovice nevyužily.

      Do poslední třetiny hosté vlétli a po několika šancích se ujala střela Jaroslava Vaňka. Vítkovický tlak přibrzdilo vyloučení Jankulára, ale velký obrat přišel v rozmezí 51. a 54.minuty, do kterého se vešly hned tři branky. Na rozdíl jednoho gólu snižoval Milan Tomašík, vyrovnával Patrik Suchánek a za dalších 48 vteřin po vyrovnání míček doskotačil po hororové rozehrávce domácích beků za nešťastného Korába pošesté! V 59.minutě se prosadil i Tomáš Sladký a definitivně tak spečetil tříbodový export bodů do Ostravy. Vývoj utkání neunesli domácí Slaný a Pavel Bouška, takže konec utkání dohrávaly Vítkovice v přesilovce 5 na 3. Především brutální faul Boušky na Tomašíka zakončujícího do prázdné branky by si zasluhoval mnohem vyšší trest než pouze ten dvouminutový.

      Nahuštěný program Fortuna Extraligy pokračuje již ve středu, kdy Vítkovice přivítají v severomoravkém derby Torpedo Pegres Havířov (19:15, MH Dubina). V sobotu pak přivítají beznadějně poslední Třinec (18:30, MH Dubina).