Starší žáci A potvrdili stoupající výkonnost

18. ledna 2009, Leoš

V nedělním 11.kole ligy starších žáků konaném na domácí půdě Dubinské haly potvrdili naši starší žáci A stoupající výkonnost a deklasovali oba soupeře rozdílem třídy!

 

      V úvodním utkání s týmem FBC DDM Český Těšín aktuálně kotvící na 7.místě tabulky rozhodly Vítkovice utkání již v prvních pěti minutách první třetiny, kdy už v čase 5:39 svítilo na světelné tabuli skóre 5:0. Tento stav výrazně ovlivnil další průběh utkání, neboť jak ukázaly další minuty, jedinou otázkou utkání bylo jen výše skóre.
V tomto duchu začala také „fungovat“ naše obrana. Polevila v soustředěnosti a disciplinovanosti a náhodné branky nakonec na sebe nenechaly dlouho čekat. Svůj špatný den si dnes vybral i brankář Jakub a tak v konečném součtu vypadá 6 obdržených branek opravdu jen jako nedopatření.
Utkání skončilo stavem 18:6, po třetinách 7:2, 3:2, 8:2, pěti brankami se blýskl Patrik Michalík.

      Ve druhém utkání byl soupeřem aktuálně poslední tým tabulky Z.F.K Petrovice. Hráči šli do utkání s cílem předvést rychlou kombinační hru, efektivní zakončení, vyzkoušet některé kombinační akce a v obranné fázi zachovat čisté konto.
Tento cíl splnili a po třetinách 6:0, 7:0 a 2:0 za stavu 15:0 rozhodčí zápas v čase 4:29 třetí třetiny předčasně ukončili pro jednoznačnou převahu soupeře.
Nejproduktivnějším hráčem byl Petr Jankulár, svou novou hůl pokřtil Dominik Beran, který zatížil konto soupeře třemi brankami.

V závěru bych chtěl všem hráčům poděkovat za předvedený výkon a za organizační zajištění celého turnaje.

Leopold Šíma, trenér