Ostravské derby již ve středu!

26. ledna 2009, CD

Již osmnácté kolo základní části Fortuna nabídne atraktivní souboj dvou ostravských celků. Na horké půdě Pepina nastoupí 1.SC WOOW Vítkovice k zápasu, kterým můžou Vítkovičtí prodloužit svou úspěšnou sérii už na úctyhodných 12 utkání v řadě bez porážky. O zápase více s Tomášem Sladkým...

Poslední ligová porážka se zrodila právě v souboji s městským rivalem na konci října minulého roku, a to 4:5 po prodloužení.

Na zápas se těší i útočník Tomáš Sladký: "Na tradiční derby bych chtěl pozvat všechny naše fanoušky. Věřím, že se nám zápas povede stejně jako ten poslední proti Tatranu, který jsme ale pochopitelně vyhráli jen díky taktickému zneužití termínu :) Bujaré oslavy skončily až v sobotu o půl 5 ráno, kdy rychlík Excelsior konečně dorazil do Ostravy.
V týmu teď panuje opravdu dobrá atmosféra a dobrá nálada. Zatím jsem odehrál 4 zápasy, všechny jsme vyhráli, takže si nemám nač stěžovat. Na středeční zápas se těším jako na každý jiný, snad příjde spousta našich fandů."

"Je moc dobře, že jsme kompletní, tempo na tréninku je vysoké, kluci cítí, že jsme se jako tým vydali správnou cestou. Brzy se připojí i Pavel Brus, takže bychom mohli do zápasů nastupovat již ve třech kompletních pěticích, což bude rozhodovat hlavně v playoff."

Jaký je cíl?
"Cíl je jasný, na společné cestě chceme dokráčet až k vysněnému titulu. Loni byly Vítkovice velmi blízko, ale doplatily právě na úzký kádr. Pokud nepolevíme v maximální soustředěnosti na každý zápas, máme obrovskou šanci být nejlepší.

Ve Vítkovicích plánuju odehrát pouze zbytek sezóny. Po ukončení studia bych se chtěl opět
vydat poznávat florbalový svět. Prioritní je návrat do Švýcarského Wileru. Proto chci za sebou zanechat ve Vítkovicích zlatou stopu a udělám proto opravdu všechno."

Foto: Roša