Vítkovice konečně porazily Pepino

28. ledna 2009, CD

Napotřetí se kolaps v závěrečné třetině nekonal. Vítkovice s přehledem porazily městského rivala Pepino 9:3 a upevnily si tak první místo v extraligové tabulce!

PEPINO - VITKOVICE 3:9

Derby jako řemen. Vítkovice nastoupily v dresech, na nichž bilo do očí logo nového sponzora, firmy WOOW, a v plné sestavě. Na střídačce již seděli rekonvalescenti Brus, Ťopek i Janečka. Do hry se nakonec dostal pouze Ťopek. Domácím od začátku chyběl kapitán Chrápek, od deváté minuty pak i Petr Skácel. Na Sarezu Hrušovská si našla cestu spousta fanoušků a slyšet byli po celý zápas hlavně ty vítkovické. Na začátku jim ale nebylo vůbec do zpěvu. Hned v první minutě totiž zaspala celá vítkovická obrana a z prostoru malého brankoviště dorážkou trestal Ďopan. Tak jako na Tatranu měl rychlou odpověď v rukávu Tomáš Sladký, který ve třetí minutě dorazil za dezorientovaného Vochozku Tomašíkovu dalekonosnou střelu. Pak si dvě slabší chvilky proti Třískovi vybral Roman Ciompa. Nejdříve v přesilovce Pepina jeho střelu jen ztlumil a míček se došoural za brankovou čáru a poté se nechal stejným hráčem obelstít trikem za brankou. Běžela devátá minuta. Kdo by se nadál, že radost Pepina je v zápase tou poslední. V tento okamžik totiž eufórie domácích pohasla a to přesně v okamžiku, kdy se zjistilo, že nejproduktivnější hráč Fortuna Extraligy Petr Skácel chybí v zápise o utkání. Školácká chyba realizačního týmu Pepina tak nastartovala velký obrat Vítkovic. Nevinný Skácel totiž s obdrženou červenou kartou putoval do šaten a začala pětiminutová přesilovka. Již po 17 vteřinách ji poprvé zužitkoval střelou z křídla Tomáš Sladký a za další minutu vyrovnal tahem z dálky Patrik Suchánek! Vítkovice svíraly Pepino jako pomeranč, ale víc z něj již v početní převaze nevymačkaly. Po přesilovce zazvonil na tyč prudkou ranou Daniel Folta, ale do vedení svůj tým poslal až po skvostné Tokošově přihrávce svojí třetí brankou v první třetině Sladký! Klasický gól do šatny zakončil divoké první dějství ostravského derby.

Začátek druhého dějství přinesl další přesilovku Vítkovic, tentokrát jen dvouminutovou, po faulu Zezulky. Třetí přesilovkový gól zrežírovali reprezentanti Tomáš Sladký s Danielem Foltou, po jejich spolupráci se druhý jmenovaný z malého brankoviště nemýlil. A další pohroma pro FBC přišla v minutě 27., když ukrutnou ranou z dálky poslal Vochozku střídat Lukáš Petřík. Hrdina posledních dvou derby, brankář Jiří Vochozka, tedy to třetí nedochytal. Nový muž v brankovišti Pepina Ogrocki pak svůj tým hodně podržel, zvládal vítkovické útočné manévry, ale v 37.minutě jej přece jen překonal po velké chybě v rozehrávce domácích po Tomašíkově příhře nekompromisně Petr Kološ. Od půlky utkání vystřídal Michala Hanice ve druhém útoku Karel Ťopek a po dlouhých čtyřech měsících si tak mohl vychutnávat extraligovou atmosféru přímo na hřišti. I druhou třetinu zakončily Vítkovice gólem do šatny, tentokrát se o něj postaral agilní Martin Tokoš. Svůj blafák provedl velmi správně.

Závěrečná třetina byla co do gólů nejchudší, vítkovičtí fanoušci se marně dovolávali kýžené desítky. Naopak reputaci si notně napravil Roman Ciompa, který se blýskl několika efektními i efektivními zákroky. V 56.minutě přidal svojí druhou branku v utkání po spolupráci s Lukášem Hrubým obránce Patrik Suchánek. Nejblíže kulaté desítky byl Jelínek, ale to by se do cesty jeho projektilu nesměla postavit tyč Ogrockého klece.

Vítkovice dál válcují soupeře, tabulku extraligy vedou před druhými Střešovicemi již o čtyři body. To Pepino má jiné starosti. Čtyři kola před koncem uzavírá postupovou osmičku z druhého konce se sedmibodovým náskokem na dotírající havířovská Torpeda a odloženým domácím zápasem s Future k dobru. Že by se schylovalo k ostravskému čtvrtfinále?

online ze zápasu:
http://online.cfbu.cz/online-6794.htm