Vítkovické juniorky po výborných výkonech do čela soutěže!

23. února 2009, CD

V neděli 22.2.2009 se v Opavě odehrálo 15. a 16. kolo 1.ligy juniorek divize V. Hráčky Vítkovic v nich čekal zápas s týmem FBK Horní Suchá a především pak těžký zápas s dosavadním lídrem soutěže SK PEMA Opava, který byl důležitý jednak pro vývoj v tabulce, ale především pak kvůli bodům z tohoto zápasu započítávajícím se do bojů v nadstavbě o titul mistryň republiky.

      První zápas se soupeřem FBK Horní Suchá byl jednoznačnou záležitostí. Tým soupeřek je letošním ligovým nováčkem a i přes zlepšení během roku jsou výkonnostní rozdíly ještě stále poměrně značné. V zápase tak byly průběžně šetřeny extraligové hráčky ovšem i méně zkušené vítkovické naděje se s úlohou favoritek srovnaly na výbornou a po třetinách 3:0, 5:0 a 5:0 dosáhly konečného vítězství 13:0. Golmanka Anna Meischnerová si na své konto připsala první vychytanou nulu v této soutěži. Mezi střelkyně se dvakrát zapsaly Lucie Šrotová, Jana Zamastilová, Tamara Hašová, Tereza Urbánková, Silva Kovalská a Petra Haluzová jeden přesný zásah přidala Soňa Nárožná.

      Ve druhém zápase čekal naše holky vedoucí tým soutěže z Opavy, dirigovaný především juniorskými reprezentačními
dvojčaty Hanou a Evou Sládečkovými. První vzájemný zápas v sezóně skončil po boji vítězstvím vítkovických holek v poměru 4:2 a tak se od odvety čekala opět vyrovnaná bitva, navíc s podporou hlučného domácího prostředí pro naše soupeřky. Předpoklady však vzaly za své a vítkovické hráčky výborným výkonem proměnily utkání v jednoznačnou záležitost.
      Vítkovickým hráčkám se povedl vynikající vstup do utkání a už po čtrnácti vteřinách se ujaly vedení zásluhou úspěšně zakončené standartní situace Terezou Urbánkovou. Domácí se snažily okamžitě odpovědět zvýšenou aktivitou a především opavská dvojčata se dokázala dostat do šancí, při kterých tým podržela, jednou i s pomocí dobře postavené tyče, gólmanka Anna Meichsnerová. V sedmé minutě naopak vítkovické juniorky opět úspěšně využily standartní situaci a dorážkou poslala tým do dvoubrankového vedení Tamara Hašová. V závěru první třetiny se však domácím přeci jen povedlo snížit, když využili jedné z ojedinělých nepřesností ve vítkovické rozehrávce a Hana Sládečková nedala vítkovické gólmance střelou do šibenice sebemenší šanci.
      Od druhé třetiny však už na ploše existovalo jen jedno mužstvo a utkání se dostalo zcela pod režii výborně hrajících vítkovických holek. V devatenácté minutě po spolupráci s výborně hrající Andy Pastuškovou vstřelila druhou ze svých tří branek v zápase Tamara Hašová. Opavským juniorkám se poté naskytla příležitost přesilové hry, kterou však nevyužily a po vypršení trestu zvyšovala na 4:1 po hezké individuální akci Tereza Horáková, obdobně pak na 5:1 Tereza Urbánková a třetinu uzavřela po využití zmatku v opavské obraně gólem Lucie Šrotová. Opavské hráčky se sice stále snažily o nátlakovou hru, ale výborně fungující obrana jim příliš vyložených šancí nedovolila a tento obrázek hry zůstal i během závěrečné třetiny. V ní nejprve nadvakrát zafungovala spolupráce Kláry Kociánové a Tamary Hašové, kdy si při sedmém a osmém gólu navzájem prohodily role skórující a asistující hráčky. Definitivní podobu na konečných 9:1 dala výsledku v 38.minutě Soňa Nárožná.

      Vítkovické juniorky se tak po velice povedeném výkonu dostaly do čela své soutěže a především pak získaly důležité body do nadstavby o titul mistryň republiky.