Úspěšné semifinálové vykročení

22. března 2009, CD

Vítkovice se ujaly vedení v semifinálové sérii 1:0 po výhře 7:4. Opět padl divácký rekord na Dubině, přišlo přes čtyři sta diváků!

 

      Fyzicky náročná semifinálová série odstartovala sobotním kláním na Dubině, které sledovalo rekordních 405 diváků.

      Do utkání sice od začátku nastoupil Pavel Brus, ale musel odstoupit hned po prvním střídání, ve kterém opět nevydrželo jeho lýtko. Zraněními rozkouskovaná sezona pro českého reprezentanta možná skončila. Aktivita byla od začátku na hokejkách domácího týmu. V páté minutě minul po Kološově pasu Tokoš, po něm pálil Mojžíšek a pak střílel několikrát nebezpečně sám Petr Kološ, ale Koráb všechny vychytal. Aktivního Vladaře také. Marcel Suchánek po několika dobrých zákrocích v první třetině ale jednou kapituloval. Minutu před první sirénou jej zblízka překonal Rožnovjak.

       Za 83 vteřin druhé třetiny bylo na Dubině vše jinak. Začal to nádherný florbalový moment v podání dua Suchánek-Folta. Patrik Suchánek vytáhl ze svého přihrávkového repertoáru opravdovou lahůdku a vybídl tak k vyrovnání Daniela Foltu, který si naběhl za obranu na Suchánkův pas. Za minutu našel perfektně z rohu Vladař Pavla Jankulára, který střílel přesně nad Korábovo rameno! Po jednom ze soubojů u mantinelu skončilo ve 22.minutě utkání pro střelce úvodní branky Rožnovjaka. Ve 28.minutě utekl hrobníkovi Slanému z lopaty po jednom z jeho ataků Patrik Suchánek, ale za chvíli byl on sám prvním potrestaným zápasu. Nicméně Vítkovice sehrály oslabení skvěle a hosty nepustily ani ke střele. A tak ve 34.minutě lovil míček ze sítě opět hostující Koráb. To se na něj totiž z křídla vyřítil Lukáš Petřík a bekhendem zasunul míček pod jeho tělem do branky. Ke konci třetiny ožili také hosté, po jednom z brejků snížil na rozdíl jednoho gólu vytáhlý útočník hostů Ekl.

       Hosté chtěli co nejdřív vyrovnat, do třetí třetiny vstoupili aktivněji, ale schladila je povedená individuální akce Jana Jelínka, který se protáhl podél mantinelu a chytrou střelou zvýšil na 4:2. Do minuty to ale bylo zase o jednu branku, když se "z mezikruží" prosadil hostující obránce Kadlec. Ve 44.minutě mohly gólové hody pokračovat, ale Tomašík byl ve velké šanci sražen, sudí to jako faul neposoudili. Do poslední třetiny zasáhl i zraněný Sladký, který přihrál na přesilovkový gól Jana Jelínka. Ten si tak další dobrou umístěnou střelou řekl o nominaci na muže zápasu. Do hry se hosté mohli vrátit rovněž v přesilovce, kterou sehráli přeci jen lépe než svou první, ale faul Petříka zůstal nepotrestán. Nicméně v 51.minutě se Mladoboleslavští už radovali. To střelou tahem po trestném úderu překvapil Marcela Suchánka Pavel Bouška. Tu nejlepší možnou odpověď měl naštěstí připravenou Martin Tokoš. I když se mu střela úplně nevyvedla, přesto skončila za Korábovými zády. Svoji chybu hostující brankář napravil v minutě 57., když vychytal tváří v tvář Sladkého. Na druhé straně se blýskl Marcel Suchánek, který vyrazil prudkou přízemní střelu Slaného. Rozhodnout mohl opět Tokoš, který po sehrané standardní situaci pálil nebezpečně ze vzduchu, ale to se povedlo až o chvíli později utěsenou střelou Lukáši Hrubému. V poslední minutě na sebe opět strhl pozornost Slaný, který po odpískání nesmyslně odhodil Vladařovu hokejku za mantinel, za což se mu dostalo jen vlny nevole domácího publika, nikoli hněvu rozhodčích. Na trestnou lavici ale vzápětí podruhé v zápase usedl Jiří Bouška. Vše se ovšem odehrálo v poslední minutě zápasu, skóre zůstalo nezměněno.

       Vítkovice zvládly první zápas. Divácká kulisa byla obrovská, v hledišti se tísnil rekordní počet fandů. To jsou velká pozitiva. Negativní ale zůstává ztráta Pavla Bruse. Do utkání nezasáhl ani nemocný Michal Hanic. Ale i tak složily Vítkovice velmi kvalitní tři útoky, ukazuje se naplno, jak je dobré mít široký kvalitní kádr.

       Druhé semifinále se hraje v neděli 22.3. od 17 hodin na MH Dubině!!!

Foto: Šárka Rojková, Jiří Zerzoň