Ženy B postoupily do 1.ligy!

04. května 2009, Lu

Poetický report a skvělé a dramatické sezoně B-týmu vítkovických žen, které nakonec slaví postup!!!

Kdo se směje naposledy, ten se směje jako ženy z „Béčka“

 

Ano, omlouváme se, že jsme pro naše věrné fandy a čtenáře (maminka Krtka, Jana, moje babička a ostatní) nenapsaly žádné další komentáře, ale to už tak bývá, když vás přejde radost a ve 3. kole dostanete výprask a vysněný postup se vám najednou vzdaluje mílovými kroky. Na druhou stranu to bylo dost poučné pro celý tým a jediné východisko ze situace bylo neklopýtnout a porazit dvakrát Šumperk a baráž bude naše!!!

 

Chtělo by se napsat, že jak jsme si řekly, tak se i stalo, ale to by pak tenhle report neměl tu správnou zápletku a tak po prvním vítězství nad Šumperkem a obnoveném snu o baráži a první lize přišla ledová sprcha ze strany Orlové a body dolů nás zase v tabulce srazily za Šumperk na druhé místo. Poslední nadějí bylo už jen porazit úplně všechny v posledních třech kolech – samozřejmě znova i Šumperk.

 

No situaci v Šumperku by básník popsal asi takto:

 

Byl již duben, a blížil se máj,

slunečný máj, buď baráže čas,

k florbalu a postupu zval nás hlas,

v Šumperku - florbalu ráj.

 

O gólech šeptal tichý back,

nechtěje ze hry krutý žel,

tým u kasy pokřik pěl,

kaučův halou nesl se vzdech.

 

Hala jásá v hledištích stinných,

však zvučel temně velký bol,

rozhodčí jež neuznal nám gól,

a vidina zhasla týmů jiných,

slzy nesouc kapitánské pásky,

ty velké slzy – ke sportu lásky.

 

My ostatní jsme ji popsaly asi takto: ***** a *********, *******, ******* !!!

 

Hráčky bojovaly až do konce, ale víc než remíza se Šumperkem z toho nebyla. Trochu s pocitem křivdy a neuznaným gólem jsme se pomalu ale jistě smířily s druhým místem v tabulce. Kauč nás přesto podpořil a gratuloval nám k nejkrásnějšímu zápasu sezóny se slovy: „Nevěšte hokejku na hřebík! Chybělo sice málo, ale já Vám tleskám!!!“

 

Kapitánka týmu tehdy pronesla větu, která nakonec předznamenala nečekaný zvrat situace.

„Jestli existuje na světě spravedlnost a ten gól měl platit, tak Šumperk prohraje v posledním zápase a my postoupíme do 1. ligy.“

 

Poslední ligové kolo se neslo v duchu naprosté pohody, postup byl v nedohlednu a tak se touto myšlenkou nikdo ani nezabýval. Soupeři ze dna tabulky nám podlehli 8:2 a 11:0, každý si zpravil chuť nějakým pěkným gólem (i Kryša měla tu příležitost, no jak s ní naložila si nechám pro sebe J ). Šumperk přehrál Orcu Krnov a jeho postup do baráže mu mohla zkomplikovat už jen Orlová. Orlová, která přijela v sedmi lidech a gólmankou se stala hráčka z pole. Orlová, která již příští rok do soutěže ani nenastoupí, protože nejsou hráčky. Tak tahle Orlová se v poslední zápase celé sezóny postarala o největší poprask v naší tabulce a v infarktovém zápase porazila Šumperk 2:1 a nás tímto výsledkem poslala do baráže o 1. ligu žen. Ano – spravedlnost opravdu existuje!!!

 

Poté co jsme vystřízlivěly z bujarých oslav, přišel nám krásný mail od kauče – A jede se do Slavkova (u Brna)!!! A každá z nás věděla, tak tohle už si nemůžeme nechat ujít. 1. liga je prostě naše!!!

 

Soupeři až na některé individuality nám byli neznámí. V neděli nás čekali Torpédo Pegres Havířov, 1. FbC Aligators Těšany Moutnice a SC Hattrick Brno FbŠ.

 

1. SC SSK WOOW Vítkovice B – Torpédo Pegres Havířov 4:6

 

První zápas byl pro nás dost důležitý, výhrou v tomto zápase bychom si zajistily z půlky postup. Zápas se pro nás nevyvíjel nejlépe, dlouho jsme se nemohly prosadit. Skóre z naší strany se podařilo otevřít až Lucce Valachovičové, která se následně osvědčila jako černý kůň celé baráže. Krásný gól po sólové akci si dala taky Monika Léblová a za stavu 4:2 pro nás to vypadalo na první vítězství v baráži. Pak přišla 13. minuta třetí třetiny a soupeřky z nepokrytého volného úderu snižují skóre na 4:3. No tak to už snad udržíme to vítězství. Soupeřky si minutu před koncem berou oddychový čas, nastupují v 6ti lidech bez gólmana a nacvičenou akci srovnávají skóre na 4:4. Tak i remíza by bylo dobrá, říkáme si… 14:32 přichází další rána a za stavu 4:5 jdeme teď mi do 6ti lidí bez golmana. Konec zápasu je jasný. 4:6 pro soupeřky a pro nás první prohra. Krásná ukázka jak jde prohrát za 2 minuty vyhraný zápas. Na sebevědomí nám to moc nepomohlo a každému se při dvouhodinovém čekání na další zápas honily hlavou ty nejčernější myšlenky. Přece to teď nemůžeme zkazit, když jsme došly tak daleko!!!

 

1. SC SSK WOOW Vítkovice B – 1. FbC Aligators Těšany Moutnice 3:2

 

Soupeřky se do baráže dostaly stejně jako my, prvním místem v jejich divizi druhé ligy. Nervózní zápas z obou stran, šance i nepřesnosti, takový byl průběh tohoto boje. Vítkovice šly do vedení 2:0, pak ovšem pěknou střelou snížila „Aligátorka“ na 2:1. Znova se projevil černý kůň soutěže Lucka a dala třetí gól našeho týmu a zvýšila vedení na 3:1. Aligátorkám se podařilo ještě jednou boj zdramatizovat a v přesilovce snížily na 3:2. Skóre se však do konce zápasu už neměnilo a tak na jedné straně zavládla lepší nálada a znovu ožily šance na postup kdežto na druhé straně se objevily přímo krokodýlí slzy zklamání.

 

Tak a jako obvykle, jsme na to přece zvyklé, všechno se rozhodne v posledním zápase baráže.

 

1. SC SSK WOOW Vítkovice B – SC Hattrick Brno FbŠ 4:0

 

Poslední a pro nás rozhodující zápas (výhra = postup) byl nakonec ten nejkrásnější, nejpohodovější a stal se pěknou a příjemnou třešničkou na dortíčku po celé sezóně. Po trošku nervózním začátku jsme se gólem Ivči dostaly do vedení a pak už jsme po pěkných akcích přidávaly postupně další góly. V zápase zůstala velká řada šancí nevyužitá (asi se bude kupovat nová hokejka J ), nutno také dodat, že soupeř už byl průběhem celé baráže notně unavený a neměl síly na nějaké větší útočné akce. Přesto po posledním hvizdu bylo jasné, že příští rok si zahrajeme 1. ligu žen! Oslavy na ploše byly velké. Oslavoval se hlavně trenér – Máslo!!!

 

Po roce dřiny nejde už nic víc dodat, snad jen: „JE TO TAM!!!“

 

 

A pro pořádek nakonec pár faktů:

 

2. liga žen divize VII – konečné pořadí:

 

1. 1. SC SSK WOOW Vítkovice B

2. FBC Asper Šumperk

3. 1 Fbk Eagles Orlová

4. FBC Orca Krnov

5. FBC Vikings Kopřivnice

 

Baráž 1. ligy žen divize II – konečné pořadí:

 

1. 1. SC SSK WOOW Vítkovice B

2. Torpédo Pegres Havířov

3. 1. FbC Aligators Těšany Moutnice

4. SC Hattrick Brno FbŠ

 

Lucie Kluzová se stala nejlepší brankářkou 2. ligy žen divize VII (předpokládám že i baráže, dostala nejméně gólů J )

 

Nejlepšími střelkyněmi Vítkovice se staly Monika Léblová, Ivana Martiníková a Lucie Valachovičová.

 

And The Oscar goes to Tomáš Martiník – nejlepší trenér všech dob. Tome, Děkujeme za všechno!!! Všechny si moc přejeme tě zase vidět příští rok na naší lavičce. Moc prosíme!