TISKOVÁ ZPRÁVA: Jessica Kabelková je novou Rytířkou

31. července 2023, Tisková zpráva

Florbalistky Vítkovic hlásí novou posilu útočných řad. Z Tatranu Střešovice míří do Vítkovic devatenáctiletá Jessica Kabelková. Ta má za sebou první sezónu v Česku mezi ženami, kterou odehrála v nejvyšší ženské soutěži, další zápasy již přidá v dresu Vítkovic.

Jessice Kabelkové je 19 let a s florbalem začínala v dresu ASK Lovosice – LFP, působila také v Mostě a v řadách Chomutova. Nejzajímavější florbalovou kapitolou je beze sporu roční sběr zkušeností v řadách Pixba Wallenstam, za který nastupovala v sezóně 2021/2022.

Ve Švédsku hrála rovněž mezi ženami, na kontě má tak 7 utkání v Allsvenskan – druhé nejvyšší ženské soutěži. Po návratu ze Švédska zamířila do Tatranu Střešovice, kde ve své první sezóně v Extralize žen zapsala 28 zápasů a třináct kanadských bodů za osm branek a pět asistencí.

Nyní spojí svou další budoucnost s Vítkovicemi. „Jsou pro mě TOP týmem, kterého bych se chtěla stát součástí. Zároveň chci spojit studium s florbalem, proto také toto rozhodnutí. Makám naplno a dám do toho vše,“ říká nová Rytířka Jessica Kabelková.

Ve Vítkovicích současně již nebude působit útočnice Nikola Liberdová, která se vrací do domovského Třince. Ten čeká premiérová sezóna mezi českou ženskou elitou.

Nikole tímto děkujeme za sezóny odehrané v řadách Vítkovic a přejeme hodně štěstí v další florbalové kariéře.