Florbaloví odborníci rozhodli: Vítkovice narazí na Spartu!

09. února 2010, CD

Už víme, kdo postoupí do play-off a s kým budou hrát Vítkovice čtvrtfinále! Sedmnáct florbalových osobností a znalců vědí, jak dopadnou zbývající zápasy. Vítkovice bodou hostit v sobotu 6.3. a v neděli 7.3. tým AC Sparta Praha!

 

      Zeptali jsme se sedmnácti florbalových odborníků na jejich názory na jedno ze zbývajících utkání. Pak jejich výsledky sesumírovali a sečteno a podtrženo už víme, jak bude vypadat pavouk play-off! Obhájce titulu Vítkovice narazí na Spartu Praha, to zajímá vítkovického fanouška asi nejvíce. Další dvojice pak budou vypadat takto: Tatran-Liberec, Mladá Boleslav-Future, Chodov-Brno.

      Jak tedy zbývající zápasy dopadnou?


20.kolo


BiX - Chodov 6:5
Robert Segeťa, sekretář Moravskoslezské florbalové unie, bývalý trenér FBC Ostrava
     
 "BiXu teče do bot, Chodov má své jisté. Pokud se bude BiX soustředit na každý míček a nechá na hřišti úplně všechno, může vyhrát."

 


Znojmo - Střešovice 2:7

Tomáš Sladký, švýcarský krajánek ve službách St.Gallenu, odchovanec Vítkovic, mistr ČR 2009

      "Tatran ve Znojmě nezaváhá, Znojmo porazí pravděpodobně větším rozdílem. Na obou stranách pravděpodobně budou chybět důležití hráči (Fridrich-Tatran a Mikeš-Znojmo), ale zkušenější tým se bude chtít vrátit na první místo v tabulce."

 

Pardubice - Liberec 5:4
Tomáš Krásný, člen kontrolní komise 1. SC Vítkovice

      "Vyhrají Pardubice 5:4. Moc gólů nepadne, protože ani jeden tým tolik gólů nedává. Ale zase jich nebude tak málo. Takže těsná výhra pro Pardubice. Hrají doma, musí vyhrát, protože bojují o play off a taky budou chtít vrátit soupeři porážku."

 

Sparta - Mladá Boleslav 5:4ts
Jan Vavrečka, asistent trenéra české florbalové reprezentace

      "Můj tip je remíza. Mladá Boleslav bude hrát bez Fojty, který si na reprezentačním soustředění zranil palec na noze a po lékařském vyšetření není vyloučena fraktura. Novotný bral antibiotika... Sparta bude hrát na kontry a pokud jim zachytá brankář, můžeme se dočkat překvapení. Takže 4:4 a na nájezdy bude šťastnější Sparta!"



Brno - Havířov 8:3

Radim Polášek, hráč FBC BiX Ostrava, v lednu se s oběma týmy potkal na palubovce

      "Myslím, že Brno si zápas od začátku pohlídá. Havířov je v herní krizi, navíc bez Pavla Kožušníka. A Brno je doma velmi silné. Podle mě tedy Brno-Havířov 8:3."

 


21.kolo

Střešovice - Chodov 7:3
Vilém Svoboda, tisková spojka ČFbU

      "K tomuto tradičnímu pražskému derby mě bude vždy vázat hodně osobní vztah - díky těmto dvěma klubům jsem se vlastně naplno ponořil do florbalu. Fandím vždy týmům, kde mám kamarády a ti největší hráli jak za tehdejší Mentos, tak následně i za Tatran. Na střešovické tribunce si tak opět vybavím tehdejší posměšný pokřik domácích fanoušků na nejprve kanonýra Chodova a dnes manažera Tatranu Petra Harapáta, jehož současný tým bude mít ale tentokrát navrch a vyhraje 7:3. Letitým problémem Chodova je totiž zbytečná přemotivovanost, která však po této porážce klesne na tu ideální míru a v následném play-off přivede po dlouhých letech Chodov zase k medailím, které naposledy vydřel právě tým kolem Harapáta, Beneše a spol."

Liberec - BiX 5:4
Miroslav Kníchal, bývalý člen správní rady 1. SC Vítkovice, dobrá duše klubu

      "Liberec po předpokládané výhře v Pardubicích už bude hrát v klidu, zatímco Bix po domácí prohře s Chodovem bude v těžko lepené sestavě pokračovat ve svém trápení."


 

Znojmo - Pardubice 5:6
Libor Hrček, trenér prvoligového Paskov Saurians, ještě nedávno proti oběma týmům vedl svůj tým v 1.lize

      "I když šel celek Znojma v tomto kalendářním roce výrazně nahoru, Pardubice mají stále možnost proniknout do elitní osmičky znamenající účast v extralize i v příští sezóně. Domnívám se, že pokud se jim podaří získat nějaké body ve 20. kole v domácím utkání proti Liberci, budou bodovat i na půdě Znojma. Rozhodně to však nebudou mít jednoduché. Viděl bych to tedy na nejtěsnější jednobrankové vítězství, možná i po základní hrací době."

Vítkovice - Mladá Boleslav 6:3
Jiří Kroupa, přísný florbalový kritik a rozhodčí

      "Tipuji 6:3 pro Vítkovice. Mladá Boleslav na domácí neumí a nevyhovuje jim hrát do kompaktní obrany. Vítkovice se pomalu ale jistě vrací ke své aktivní hře a doma si druhé místo pohlídají. I když Boleslav posílila a technicky je výborná, tento zápas bude rozhodovat taktická vyzrálost a v té jsou Ostravané před svým soupeřem o kus dál."

 

Havířov - Sparta 2:4
Michal Rohel, bývalý dlouholetý kapitán Vítkovic a reprezentant, nyní spolukomentátor florbalových přenosů ČT

      "Myslím si, že Sparta bude mít vzhledem k tomu, že bojuje o play-off, větší vůli po vítězství a letos doma ne příliš silný Havířov porazí. Ten prochází velkou hráčskou obměnou a absence zkušenosti se projeví i v tomto utkání."

 

Future - Brno 2:4
Otto Sklenovský, vítkovický trenér, zdravotník, hecíř, všudybyl

      "Myslím si, že vyhraje Brno. Future bude postrádat Šebka, který odešel za nejasných okolností do Grünenmattu. Naopak Brno bude mít větší vůli porazit "Pepíky", nebude je nic svazovat, i když jim jejich kvalitní fanoušci mohou chybět. Future domácí prostředí moc nepomůže."

 


22.kolo

Střešovice - Pardubice 5:2
Pavel Brus, kapitán A-týmu 1. SC WOOW Vítkovice, reprezentant ČR
     
 "Tatran vyhraje 5:2. Bez zraněného Fridricha je útočná síla Tatranu značně oslabena, ale přesto si dojdou Pražští pro body. Pardubice bojují o play-off, tvrdá defenzíva v čele s výborným Pipkem bude dělat Tatranu problémy, ale Střešovice si nemohou dovolit klopýtnout před blížícím se play-off."

 

Znojmo - BiX 6:5
Daniel Folta, ikona vítkovického florbalu, kapitán mistrů ČR 2009, střelec vítězné branky 5.finále 2009, člen all stars MS 2008

      "Neznám úplně detailně současné stavy týmů, ale tipl bych si, že vyhraje Znojmo 6:5."

 

Liberec - Chodov 4:5
Michal Deus, trenér juniorů 1. SC WOOW Vítkovice

      "Chodov s největší pravděpodobností uhájí 4.příčku a tudíž v posledním kole bude myšlenkami v play-off. Zato Liberec sehraje v předchozích dvou kolech "existenční" utkání v Pardubicích a doma s Bixem. Tam se ukáže, jestli oprávněně patří do první osmičky. Pokud to zvládnou, a já myslím, že ano, pak v zápase s Chodovem už o nic nepůjde a oba týmy mohou pilovat poslední nedostatky. Co se však týče samotné kvality obou soupeřů, pak sázím dvojku."

Vítkovice - Brno 5:2
Tomáš Rambousek, redaktor Florbal.cz, florbalový kritik

      "22. kolo je poslední generálka na play-off, takže si nemyslím, že by některý z týmů něco podcenil. Přesto. Nemyslím si o Brnu, že bude kompletní. Na venkovní zápasy si zvyklo jezdit v menším počtu hráčů. Vítkovice naopak budou v plné síle. Tipuji vítězství Vítkovic, které možná jěště budou hrát i o první příčku a tím i o domácí prostředí ve finále. "


Future - Sparta 3:5

Ondřej Zamazal, komentátor přímých přenosů ČT z Fortuna extraligy

      "Derby dvou týmů, které se usídlily v hale na Podvinném mlýně, bude sledovat slušná návštěva. Tuším, že to bude vyrovnaný zápas. Sparťani budou potřebovat body, aby se protlačili do osmičky pro play-off. Sázím na střeleckou formu jejich snajpra Ondřeje Kašpárka. O pozici Future už bude rozhodnuto. Tipuji, že utkání skončí výhrou Sparty 5:3."


Havířov - Mladá Boleslav 2:7
Petr Hrčka, moderátor a redaktor sportovní redakce ČT z Ostravy
       
"Havířov neprožívá zrovna "povedené období". Stejně jako v loňském roce bude vyřazovacím bojům pouze přihlížet a i proto to bude mít proti třetímu týmu tabulky velmi těžké. Středočeši potvrdí své letošní dobré výkony a před startem play-off se budou chtít hráči Mladé Boleslavi určitě dostat do pohody. Utkání s outsiderem si tak bezpečně pohlídají a zaslouženě zvítězí. Rozhodně neočekávám podobnou přetahovanou, jako v prvním duelu těchto soupeřů, které Mladá Boleslav zvítězila těsně 5:4."


Po dosazení všech výsledků tedy skončí tabulka Fortuna extraligy po základní části takto:

  Tým Z V VP R PP P skore B
1. Střešovice 22 18 2 0 0 2 133:67 58
2. Vítkovice 22 18 0 0 2 2 120:69 56
3. Ml.Boleslav 22 14 2 0 2 4 131:93 48
4. Chodov 22 12 1 0 2 7 122:103 40
5. Brno 22 11 1 0 2 8 111:94 37
6. SSK Future 22 10 0 0 1 11 103:96 31
7. Sparta 22 6 3 0 4 9 109:120 28
8. Liberec 22 7 3 0 0 12 94:128 27
9. Pardubice 22 5 4 0 1 12 87:108 24
10. FBC Ostrava 22 7 0 0 2 13 121:134 23
11. Havířov 22 3 1 0 3 15 71:124 14
12. Znojmo 22 2 2 0 0 18 73:138 10