Startuje Fortuna Extraliga!

12. září 2011, CD

Hned v prvním kole narazí Vítkovice na ambiciózního soupeře z Mladé Boleslavi. Ten si díky přidělenému pořadatelství letos zahraje Pohár mistrů a tak se na těžké mezinárodní zápasy bude chtít jistě připravit. Očekávat se dá již tradičně vyhecovaný a emotivní zápas.

Soupeř skončil v minulém ročníku Fortuna extraligy již ve čtvrtfinále, kde jej 3:0 na zápasy přehrál Chodov. Výsledkově byl tedy ročník 2010/11 jistě zklamáním. Stoupající formu Mladoboleslavští ale ukázali na Czech Openu. Nepostoupili sice do osmifinálové skupiny, ale spodním pavoukem poražených se prokousali do čtvrtfinále. Tam ale podlehli pozdějšímu vítězi IBK Dalen 3:6. Vítkovice ztroskotaly na stejném soupeři, ovšem až ve finále.

      Do týmu Mladé Boleslavi přestoupilo v létě mnoho nových tváří. Lákadlo Poháru mistrů je velké. A tak se do města Škodovek stěhovalo z nedalekého Liberce kvarteto Ponomarev, Štěpánek, Hůza a Matěcha. Již předtím přišli ze stejného týmu Slaný či Křenek. V brankovišti přibyl brankáři Korábovi kromě Ponomareva ještě jeden konkurent, a to pardubický Pipek. Uvidíme, kdo dostane proti Vítkovicím přednost. 
      Z pražského Future přišel také ex-vítkovický Martin Michalík, který dlouho koketoval s myšlenkou návratu do Ostravy.
      V sezoně 2009/10 působil v týmu Mladé Boleslavi Filip Heczko, odchovanec Havířova, který nyní hájí barvy Vítkovic.

      Ve vítkovické brance se pravděpodobně objeví Lukáš Souček, který zazářil na uplynulém Czech Openu i Berlin Openu, kde si vychytal cenu pro nejlepšího brankáře turnaje. Poprvé se vítkovickému publiku a vůbec ve vítkovickém dresu představí slovenský reprezentant Lukáš Řezanina.

      Extraligový los si zašpásoval a svedl oba týmy, tedy Vítkovice a Mladou Boleslav, na Dubinu hned v prvním kole, stejně jako loni! Loni dotahovaly Vítkovice až tříbrankový náskok soupeře a ještě minutu a půl před koncem prohrávaly 3:5. Vynikajícím finišem ale dotáhly zápas do prodloužení a v něm strhl vítězství na stranu Vítkovic tehdejší kapitán Petr Kološ.

       Jak bude vypadat letošní zápas? Potvrdí Vítkovice fantastický výsledky z velkých letních turnajů?

Zápas 1. SC WOOW Vítkovice - BILLY BOY Mladá Boleslav začíná na SC Dubině v sobotu 17.9.2011 v 17:15.