Muži sahali na Chodově po třech bodech

30. ledna 2017, Vlaďka Zoubková

Vítkovice oplatily Chodovu domácí prohru po nájezdech.

Před reprezentační pauzou si muži odskočili k superligovému souboji posledních dvou finalistů do Sportovní haly na Jižním Městě. Chodov měl za sebou dva úspěšné výjezdy na Moravu, plný počet bodů posbíral v hale brněnských Bulldogs i ostravského FBC. Naopak Vítkovice se necítí v optimální formě, v posledním zápase utrpěly těžkou porážku před kamerami ČT s vedoucí Mladou Boleslaví.

Obě mužstva nenastoupila v kompletní sestavě. Branku hostů od úvodních minut chrání Roman Fučík, chodovskou Jan Barák. Utkání začalo svižně, po šancích na obou stranách přišla nabídka početní výhody pro Vítkovice. Vyloučení Kašovského paradoxně pomohlo domácím, když po úniku Pražana s Dóžou otevírá skóre v oslabení poslední jmenovaný. Přesilovku nakonec využívají i vítkovičtí, díky Lukáši Hájkovi je Jižním Městě srovnáno. Během dalších dvou minut přidává branku domácí Miloš Tyl, na druhé straně je přesný Ladislav Gál. Přetahovaná pokračuje, do konce úvodního dějství se mezi střelce zapisuje David Matúš a domácí Marek Vávra - 3:3. Po přestávce pokračují oba rivalové v útočné snaze získat vedení na svoji stranu. Až za stavu 5:5 se daří vítkovickým útočníkům odskočit na dvougólový rozdíl. Do střelecké listiny si zapisuje úspěšný nájezd Josef Rýpar, další branku přidává Lukáš Hájek a rázem svítí na časomíře stav 5:7. Ještě před oběma góly rytířů musí chodovskou branku kvůli zranění opustit Jan Barák, místo něj nastupuje Daniel Mück.

Diváci se nenudí ani v závěrečné třetině. Mück je zaměstnán od první minuty, nezahálí ani Fučík, obě mužstva jsou při chuti. Ve 48. minutě snižuje na 6:7 Tomáš Sýkora, vedení o dvě branky vrací hostům čtyři minuty před závěrečnou sirénou Ladislav Gál a kompletuje hattrick. Poslední naděje na vyrovnání znamená pro domácí závěrečná power-play a dokonale ji využívají. Slepenými góly v čase 59:15 a 59:59 posílá divoký mač do prodloužení Miloš Tyl. Nastavený čas dlouho netrvá, o čtyřicet vteřin později je rozhodnuto. Po přihrávce Václava Komačky překonává Mücka Josef Rýpar, Vítkovice vítězí v přestřelce 9:8!

Nejlepšími hráči superfinálové reprízy jsou vyhlášeni autoři hattricku, Miloš Tyl a Ladislav Gál. 254 fanoušků zaslouženě odměňuje aplausem všechny protagonisty skvělého podvečerního představení. Místa v superligové tabulce se nemění, Chodov zůstává druhý za Boleslaví, Vítkovice čtvrté. Tento víkend si své povinnosti splní česká reprezentace, která odehraje ve finském Turku přátelský zápas s domácími Finy. Superliga pokračuje 12. února, Vítkovice doma přivítají Sokol Pardubice.