Vítkovice získaly bronzové medaile

01. dubna 2005, CD

Souboj o bronz začali lépe domácí Vítkovice. Už ve 2.minutě se ujali vedení, když Lévit vybojoval míček u mantinelu, posunul Ťopkovi, který našel před brankou úplně volného Tomašíka-1:0.

Souboj o bronz začali lépe domácí Vítkovice. Už ve 2.minutě se ujali vedení, když Lévit vybojoval míček u mantinelu, posunul Ťopkovi, který našel před brankou úplně volného Tomašíka-1:0. O minutu mohlo být 2:0, ale Zahradníček Hrubému jasný gól chytil. V 7.minutě bylo vyrovnáno, Schneider se prosadil svým důrazem v malém brankovišti. Ale ihned po bully zahrál Najdekr malou domů v pokleku a rozhodčí tento sporný moment posoudili jako hru na zemi a trestné střílení. To proměnila nájezdová jistota Vítkovic, letos stoprocentní Rohel. V 10.minutě byl sám před Grečmalem Marek Kadlec, ale neposedný míček nespracoval. Zbytek třetiny byl plný nepřesností a hra místy velmi nezáživná, spíše boj než florbal. Až ve 20.minutě se "blýskl" brněnský Hauser hrubým faulem na Vladaře. V přesilovce našel Hrubý na středu volného právě Vladaře a ten zvýšil na 3:1. Hned v úvodu 2.třetiny našel Vaněk volného Romana Švancera a s Brnem to vypadalo špatně a proto vysunulo svůj forčeking a o poznání přidalo v důraze. Ale Vítkovice hrozily brejky do otevřené obrany. Hrubý se napoprvé ještě neprosadil, ale ve 27.minutě po dobrém Grečmalově výhozu už ano- 5:1. Za pár vteřin ale pozvedl uvadající Brno pěknou kombinací s Drápalem Varhaník a snížil na 5:2. Brno si uprostřed utkání vynutilo velký tlak, ale výborný Grečmal svůj tým v těchto fázích zápasu držel. Ve 34.minutě byl za hrubost vyloučen Čepica, ale Brno z přesilovky vytěžilo jen dvě tyčky. Ve 38.minutě se Vaněk prokličkoval až před Zahradníčka, ale ten mu jeho poslední kličku vystihl. Ve 39. prošel Čepica přes dva hráče, ale místo střely volil  zbytečně přihrávku na Ťopka a následný brněnský protiútok zastavil až dalším faulem. V oslabení ale hostujícím zadákům utekl Vladař a jeho typickým způsobem pokořil i Zahradníčka a vyhnal jej z branky. V třetí třetině stále ještě v přesilovce tečoval pěkně Lukáš Brus Kotlasovu střelu, ale pouze na břevno. Ve 44. se řítil sám na Topila v brance Brna Vaněk, ale trefil pouze jeho masku, na druhé straně zasahoval Grečmal proti Komendově střele. Hrálo se nahoru dolů, ale nakonec to byli hosté, kdo se radoval. Po další Komendově střele se ve skrumáži nejlépe orientoval Koutný a snížil na 3:6 z pohledu Brna. V 51.minutě vyhodil Vladař přesně na zapomenutého Romana Švancera, ale jeho nájezd i následnou dorážku zlikvidoval Topil. V 53.minutě vyrazil Grečmal střelu jednoho z Brňanů na  břevno, po následním závaru před jeho brankou skončil na štěstí pro domácí v brance jen jejich kapitán Rohel. V 56. dal definitivní podobu výsledku Ťopek, když doklepl Levitovi střelu, kterou Topil neudržel. Marný tlak Brna už gól nepřinesl. Bronz putuje do Ostravy.

1.SC SSK Vítkovice - Bulldogs Brno 7 : 3 (3 : 1)(3 : 1)(1 : 1)
Branky a nahrávky:
2.Tomašík (Ťopek), 7.Rohel (ts), 20.Vladař (Rohel), 21.Ro.Švancer  (Vaněk), 27.Hrubý (Grečmal), 40.Vladař, 56.Ťopek (Lévit) - 7.Schneider, 28.Varhaník (Drápal), 47.Koutný (Komenda). Rozhodčí: Šimon, Mašurka. Vyloučení: 3:1. Využití: 1:0. Oslabení: 1:0. Diváci: 70. Stav série: 1:0. Vítkovice získali bronzové medaile.
Sestavy:
1.SC SSK Vítkovice:
Grečmal- Vladař, Kološ - P.Brus, Re.Švancer.- Vavrečka , (16.Čepica), T.Sladký, Hrubý- Vaněk, Rohel, Ro.Švancer.- Ťopek, Tomašík, Levit.
Bulldogs Brno: Zahradníček, (40.Topil)- Varhaník, Salát, J.Kadlec, P.Kadlec, M. Kadlec, Koutný, Drápal, L.Brus, Šilhan, Gleissner, Hauser, Komenda, Babka, Pavloca, Schneider, Najdekr, Tlustoš, Kotlas.