V nejvyšší české soutěži se objevila další bratrská dvojice.

05. března 2007, CD

Torzo Vítkovic odehrálo s nadupanou sestavou Tatranu vyrovnanou partii. Fantastickou třetí třetinou zrušili hrozící debakl a donutili Tatran k odpalování míčků při power-play.


      Zranění Milana Tomašíka a Jana Vavrečky a nemoce Petra Kološe a Martina Vladaře umocnil trenér Mrázek i šetřením Jana Jelínka a Radka Dohnala. Do hry se tak dostal junior Martin Mimra a Mustagové Ondřej Slováček a Tomáš Krásný.

      Utkání začalo pod taktovkou Tatranu a v 11.minutě zvyšoval von der Pahlen již na 0:4. První osmělení znamenaly průniky štírka Krásného, ale k vážnější ohrožení Vochozky se Vítkovice dostaly prakticky až ve druhé třetině. V té se již blýskalo před oběma brankami, ale opravdu zahřmělo jen před Ciompou. Hozman se štěstím proklouzl mezi dvěma obránci a jednoruč zasunul pod domácím brankářem. Na sklonku třetiny neproměnil nařízené trestné střílení Marek Mimra a v následující přesilovce spálily Vítkovičtí největší šance.

      Třetí třetina musela nudící se diváky na Slečně Dubině doslova nadchnout. Nadšeně bojují domácí nadělily Tatranu celkem pět branek! Nejprve snížil v 43.minutě Marek Mimra střelou z otočky. Pak sice Jedlička proměnil trestné střílení nařízené po faulu Hrubého. Ale brankostroj domácích pokračoval. Sladký trefil sice jen tyč, ale pak sehráli domácí skvěle trestný úder. Sklepnutí Slováčka nasměroval Hrubý až k volnému Tomáši Krásnému a ten si vychutnal oslavy premiérového gólu v Extralize. V 52.miutě to již bylo 4:6! Nejprve se prosadil Marek Mimra a poté prostřelil Vochozku i Martin Both. Mezitím na druhé straně čaroval Ciompa a držel domácí šance v přijatelných číslech! Na rozdíl jediné branky snižoval v 57.minutě Jaroslav Vaněk a domácí publikum nadšeně hnalo rytíře k vyrovnání. Zkušený Tatran ale při power play domácích držel míček pod kontrolou a dvacet vteřin před koncem Šádek rozhodl.

      Vítkovice představily již šestou bratrskou dvojici v zápase nejvyšší české florbalové ligy. Po bratří Martiníkových, Rybkových, Pechlátových, Švancerových a Sladkých si spolu zahráli i bratři Marek a Martin Mimrové.