PRAGUE GAMES 2023: Juniorky vezou domů stříbrné medaile

08. července 2023, Michal Dannhofer

V Praze skončil jeden z největších mládežnických turnajů – Prague Games 2023. Juniorky Vítkovic zde vybojovaly stříbrné medaile, oddíl reprezentovaly také další dva týmy.

Nejúspěšnějším týmem Prague Games 2023 se z pohledu Vítkovic staly juniorky, které na Dubinu přiváží stříbrné medaile.

Turnajem přitom postupovaly rozvážně, jako dieselový motor. Nejprve zvítězily 6:0 nad Libercem, následně remizovaly 3:3 s týmem Basel Regio a na závěr základní skupiny prohrály s Chodovem.

Play off je ovšem jiná soutěž, což juniorky potvrdily. V prvním kole play off porazily 3:1 Tatran Střešovice, o kolo později přišel úspěšný reparát proti Chodovu a v semifinále juniorky porazily tým Teen Sweden.

Ve finále pak svou jízdu zakončily proti Bohemians. Ačkoliv prohrály 3:4 po nájezdech, druhé místo je velkým úspěchem.

Druhým týmem, který Vítkovice reprezentoval, byl tým Boys 14. Ten v základní skupině neprohrál a v prvním kole play off porazil Horní Suchou. V pátek jej čekali dva zahraniční soupeři, se dvěma rozdílnými výsledky: Snipers Bratislava porazil náš tým 6:2, dvě branky dal Karas.

O kolo později ovšem pouť týmu skončila na týmu Zurich United Lions, který náš tým porazil 5:4 po samostatných nájezdech.

Nejmladším týmem, který se Prague Games 2023 za Vítkovice zúčastnil byl tým v kategorii Boys 13. Pro ten skončil turnaj již ve čtvrtek, ovšem ukázal jistě potenciál: 4:0 porazil tým Unihockey Basel Regio, podlehl pak lotyšskému celku Kurši a švýcarským výběrům U13 West a East.