Rytíře čeká souboj o první místo s Mladou Boleslaví. Diváky zvu na super florbal, říká Souček

02. listopadu 2023, Michal Dannhofer

Souboj o první místo už v sobotu na Dubině

Bitva o první místo je tady! V sobotu večer se proti sobě na Dubině postaví Rytíři a Mladá Boleslav. Utkání o 1. místo v průběžné tabulce Livesport Superligy slibuje velkou bitvu, o to více, že se na straně soupeře poprvé představí proti Vítkovicím dvojice Adam Delong – Jiří Besta. Brankář Lukáš Souček pak diváky zve na super florbal.

Souboj Vítkovic s Mladou Boleslaví bude soubojem o první místo, byť aktuálně vede soutěž Tatran Střešovice, který ovšem předehrával dva zápasy kvůli účasti v semifinále Champions Cupu. Na Vítkovice má tak aktuálně náskok jednoho bodu, na Boleslav dvou, je tedy dané, že vítěz zápasu Tatran na prvním místě vystřídá. „Na zápas se už delší dobou v kabině těšíme. Bude to pro nás velký test a rozhodně chceme po víkendu zůstat na prvním místě,“ potvrzuje Lukáš Souček.

Mladá Boleslav rozjela sezónu velmi dobře, v posledních kolech ale zapsala dvě porážky proti Chodovu a Spartě. Naposledy pak rozdrtila Pardubice 22:2. „Analýza Mladé Boleslavi nás teprve čeká a já osobně jsem se zatím soustředil pouze na nejbližší zápasy. Jak Sparta, tak hlavně Chodov umí s Bolkou zahrát dobré výsledky. Rozhodně se můžeme v určitých situacích inspirovat,“ věří vítkovický gólman.

Utkání navíc bude speciální také návratem dvojice Adam Delong – Jiří Besta na Dubinu, tentokráte ovšem v roli soupeře. „Hlavní motivací je vyhrát a zůstat na prvním místě v tabulce. To, že tam hraje Jirka s Adamem souboj určitě zpestří. Známe se velmi dobře a budou rozhodovat malé detaily,“ nabádá zkušený florbalista.

Souboj s týmem vedeným finským stratégem Joonasem Naavou bude prý rozhodovat obrana. „Klíčem k úspěchu bude pevná a důsledná obrana. V útoku dávat branky umíme, takže bude rozhodovat kvalitní práce v defenzivě,“ usmívá se Souček.

Ten má také speciální pozvánku pro diváky. „Diváky bych pozval na super florbal a budeme moc rádi, když jich příjde na Dubinu co nejvíce a vytvoří skvělou atmosféru,“ uzavírá Lukáš Souček.

Členové klubu mají na utkání vstup zdarma, Podmínkou je nahlásit u pokladny své FIS nebo KIS číslo.

1. SC TEMPISH Vítkovice – Předvýběr.CZ Florbal MB
Sobota, 19:00, SC Dubina Ostrava
MATCH CENTER