První derby v sezóně pro Rytířky. Jsme mistryně, proto musíme porazit nejen FBC, hlásí Husková

03. listopadu 2023, Michal Dannhofer

Derby žen už v pondělí!

Rytířky čeká v pondělí první derby této sezóny v ČEZ Extralize. Hrát se bude na hřišti soupeře a před televizními kamerami ČT Sport. Zápas bude specifický také tím, že pár hodin před jeho začátkem bude zveřejněna finální nominace české reprezentace na světový šampionát žen. Podle útočnice Barbory Huskové jsou Rytířky mistryněmi soutěže, a tak si již nesmí dovolit žádné zaváhání.

Ostravské derby je speciálním zápasem, na který se asi všechny hráčky těší dlouho dopředu. „Na zápas s FBC se těším vždy, protože to utkání má úplně jinou atmosféru než s jinými soupeři v lize a doufám, že to bude derby se vším všudy,“ přeje si útočnice Vítkovic Barbora Husková.

Speciálně se tým nepřipravuje. „Žádná speciální příprava zatím neproběhla, ale hádám, že budeme hrát na zmenšeném prostoru,“ hodnotí.

Proti FBC varuje před nedisciplinovaností. „FBC má spoustu šikovných hráček, které se umí prosadit ve hře 1 na 1, takže na to si musíme dávat pozor, a také se vyvarovat nějakých zbytečných vyloučení, které by nás dostaly do oslabení, protože FBC má za mě celkem slušné přesilovky,“ hledá klíčové činnosti soupeře.

Oba týmy se dobře znají, mají se čím překvapit? „Vždy je čím překvapit,“ usmívá se hráčka, která působí ve strukturách Vítkovic také jako úspěšná trenérka mládeže.

Cílem je samozřejmě vítězství, ale je možné jej vnímat v širším kontextu. „Jelikož jsme úřadující mistryně, tak s tímto titulem přichází také určitá zodpovědnost. Proto bychom měli vyhrát nejen pondělní utkání s FBC, ale také další zápasy, které nás čekají a neměli bychom si dovolit už žádné zaváhání,“ uzavírá Barbora Husková.


FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Pondělí, 17:00, ČPP Aréna Ostrava
MATCH CENTER