Rytířky čeká premiérový výjezd do Znojma. Těším se, až se zase představím doma, hlásí Willmannová

16. listopadu 2023, Michal Dannhofer

Rytířky čeká výjezd do kraje vína

Premiérový extraligový výjezd do Znojma čeká u příležitosti pátečního vloženého kola ČEZ Extraligy Rytířky z Vítkovic. Na půdě posledního týmu a nováčka nejvyšší soutěže se ráda představí především Eliška Willmannová, která přišla do Vítkovic právě z tohoto týmu.

Po loňském pohárovém zápase se Rytířky nyní vydávají do Znojma k utkání ČEZ Extraligy. „Na zápas se těším moc, ačkoliv jsem nikdy nechtěla, aby hráčky, se kterými jsem vyrůstala, byly někdy mými soupeřkami. Pořád je to pro mě nějakým způsobem rodina, ale těším se, až si zase zahraju na domácí půdě,“ hodnotí Eliška Willmannová, která bude v hledišti velkou podporu. „Ano, maminka i přátelé tam budou,“ usmívá se.

Znojmo prošlo do ČEZ Extraligy v rámci doplnění soutěže, poté, co se Jičín a Start98 rozhodly nepokračovat. „Z postupu jsem měla radost, hlavně jsem si přála, aby k tomu holky přistoupily zodpovědně a makaly na sobě. Výsledky i zápasy sleduju, pokud mi to čas dovolí a věřím, že se holky s každým zápasem posouvají,“ hodnotí.

Favorit zápasu je daný, přesto by si Willmannová chtěla zahrát kvalitní utkání. „S holkami jsme vždy měli takové motto: „BOJOVNOST-POKORA-SRDÍČKO“ takže doufám, že to tam vytáhnou, pořád se toho drží a nedají nám to zadarmo,“ přeje si.

Na koho z kádru soupeře by upozornila?„Mohla bych vypíchnout pár jmen, ale vždy to bude především výborná gólmanka a Evy Stará s Nečasovou už mají s Extraligou nějaké zkušenosti,“ uzavírá Eliška Willmannová.

TJ Znojmo LAUFEN CZ - 1. SC TEMPISH Vítkovice
Pátek, 16:00, SH TJ Znojmo
MATCH CENTER