Souboj titánů před televizními kamerami. Těžká zkouška, ví před Tatranem Lukáš Hájek

19. listopadu 2023, Michal Dannhofer

Televizní utkání v 17:00

Vítkovické Rytíře čeká po zvládnutém domácím zápase s nebezpečným Libercem další těžká zkouška v podobě televizního utkání proti Tatranu Střešovice. Ten předehrával dva duely kvůli účasti na Champions Cupu, proto je v tabulce vepředu a v televizi tak uvidíte další z řady soubojů o první příčku.

V českém florbalovém prostředí dost možná není větší rivalita než mezi Vítkovicemi a Tatranem Střešovice, souboj dvou tradičních účastníků nejvyšší soutěže láká vždy a pokaždé má co nabídnout.

Lukáš Hájek, který se do nejvyšší soutěže vrátil po několikaleté pauze dobře ví, že jeho tým má Tatranu co vracet. „Na zápas s Tatranem se těším, je to pro nás další těžká zkouška. Tatran je aktuálním mistrem a máme jim co vracet z posledního vzájemného zápasu,“ připomíná dubnové Superfinále v O2 Aréně.

Tatran neprožil ideální vstup do sezóny, rozloučil se s trenérem Zdeňkem Skružným, ale nakonec se nastartoval a naposledy také přivedl Martina Kisugiteho. „Je to aktuální mistr, oba týmy se navíc dobře znají. To, jak jsou silní, všichni víme. Na Tatran se dobře připravíme a věřím, že vyhrajeme,“ plánuje ale zkušený útočník.

O největší přednosti soupeře má jasno. „Asi je to v komplexnosti týmu. Umí jak výborně bránit, tak následně dobře útočit a trestat chyby,“ popisuje.

V hráčském kádru pak vyčnívá individualita útočníka Marka Beneše. „Vnímám ho jako nejlepšího hráče Tatranu, který je silný v osobních soubojích a v koncovce. Je nebezpečný, jakmile má více prostoru. To se budeme snažit eliminovat,“ uzavírá Lukáš Hájek.

Tatran Střešovice – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Pondělí, 17:00, UNYP Aréna
MATCH CENTER
Přímý přenos před kamerami ČT Sport