Rytířky zahájí rok 2024 proti Bulldogs Brno. Rozhodnou naše zkušenosti, říká Smetanová

05. ledna 2024, Michal Dannhofer

ZMĚNA ČASU: Hraje se již od 12:00

Nepříjemný soupeř na úvod roku 2024. Vítkovické Rytířky se na Dubině postaví již v sobotu od 12:00 Bulldogs Brno. Štika minulé sezóny, v čele s útočnicí Annou Brucháčkovou, přijíždí na Dubinu se zlepšenou formou a jako přímý účastník souboje o třetí místo. Podle obránkyně Terezy Smetanové ale ve prospěch Vítkovic rozhodnou zkušenosti domácího týmu.

Bulldogs Brno patří k nepříjemným soupeřům, takovým, kteří mohou potrápit všechny týmy. „U Bulldogs vidím sílu v dravosti do útoku, dokážou porazit papírově silnější soupeře, myslím si, že zápas rozhodnou naše zkušenosti, pevná obrana a hra na balónku,“ hodnotí soupeře obránkyně Tereza Smetanová.

Hlavní personou týmu je Anna Brucháčková, toho času bronzová medailistka ze světového šampionátu žen v Singapuru. „Anička je silná ve všech aspektech, jako je síla, rychlost nebo hra na míčku, skills nebo střelba. Myslím si, že když budeme hráčku samotnou i ostatní dobře dostupovat, tak nebude žádný problém,“ plánuje Smetanová.

Ta totiž věří v silné stránky Rytířek. „Máme hodně pevnou obranu a rozdílové hráčky, které mají vynikající zkušenosti a máme také silný kolektiv,“ vypočítává.

Navíc tým i v období Vánoc tvrdě pracoval. „Přes svátky jsme měly pauzu a od 27. prosince jsme plnily individuální tréninky od našeho kondičního trenéra Filipa Saidla,“ zmiňuje zkušeného trenéra, který působí primárně u mužského týmu fotbalistů Baníku Ostrava.

Do nového roku popřála také fanouškům a divákům. „Divákům bych popřála štěstíčko a zdravíčko, ať je florbal baví a přijdou nás podpořit,“ zakončila Tereza Smetanová.

Cena vstupenky 50 Kč - majitelé ZTP mají cenu vstupného za 25 Kč
Členové klubu mají na utkání vstup zdarma, Podmínkou je nahlásit u pokladny své FIS nebo KIS číslo

1. SC TEMPISH Vítkovice – Bulldogs Brno
Sobota, 12:00, SC Dubina Ostrava