Po výhře nad Lípou přichází čas pro derby. Je speciální, musíme se koncentrovat na nás, říká Sidunov

06. ledna 2024, Michal Dannhofer

Hraje se na ČPP Aréně

V rychlém sledu jdou Rytíři znovu do akce. Na čtvrteční výhru 10:4 nad Českou Lípou totiž naváže derby proti FBC Ostrava, které se odehraje na hřišti soupeře. Oba týmy se dobře znají a na obou stranách jsou hráči, kteří působili v obou týmech. Podle Ondřeje Sidunova se ale Vítkovice musí koncentrovat jen na svůj výkon.

Derby je vždy a v každém sportu speciálním zápasem, Ondřej Sidunov ale nabízí snadný recept, jak jej dovést k úspěšnému konci. „Důležité bude koncentrovat se na náš výkon a neřešit jiné okolnosti. Derby je vždy speciální a o to více se budeme těšit, až proti nám nastoupí bývalí spoluhráči včetně Marka Bräuera,“ zmiňuje dlouholetého kanonýra Vítkovic, který ale již obléká dres soupeře.

Vítkovice do derby půjdou povzbuzeny o domácí čtvrteční výhru nad Českou Lípou. „Určitě jsme rádi za vysokou výhru, nicméně nás čeká nový zápas a to derby, které je vždy specifické,“ popisuje obránce, kterého čeká stejně jako celý tým přesun na ČPP Arénu.

Jeho tým musí trestat soupeřovy chyby. „Bude potřeba hrát celý zápas stejně koncentrovaně bez výpadků. Chceme určitě hrát aktivně co nejvíce na balónku a trestat soupeřovy chyby,“ uzavírá Ondřej Sidunov.

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 18:00, ČPP Aréna Ostrava