Rytířky jedou na sever do Liberce. Klubalové nesmíme dát tolik prostoru, říká Gajdošová

10. ledna 2024, Michal Dannhofer

Rytířky jedou do Liberce

Vítkovické Rytířky čeká druhé utkání v roce 2024 a první výjezd. Ten bude zároveň tím nejdelším v ročníku, protože zamíří pod Ještěd do Liberce. Personou tamního týmu je čerstvá bronzová medailistka ze světového šampionátu žen v Singapuru Karolína Klubalová, která podle Blanky Gajdošové nesmí dostat tolik prostoru.

Rytířky vstoupily do roku 2024 vítězstvím v poklidném zápase nad Bulldogs Brno poměrem 5:1. „Je to důležitá výhra, protože zápasy s Bulldogs se vyhrávají snadno, takže jsme rádi,“ hodnotí vítězství univerzálka Blanka Gajdošová.

Nyní je na řadě výjezd do Liberce, jehož hlavní personou je Karolína Klubalová. „Je to šikovná a rychlá hráčka, takže si na ní musíme dát pozor a nesmíme ji dát tolik prostoru,“ říká mladá vítkovická florbalistka.

Ta je sice kovanou útočnicí, v posledních zápasech ale dostává příležitost také v obraně. „Zaskočila jsem, protože byla moje spoluhráčka nemocná, nebylo to zase tak špatné,“ usmívá se. „Mám větší přehled o hře, a také možnost zakládat situace do útoku,“ porovnává.

Co bude klíčem k úspěchu v Liberci? „Proměňování šancí a soupeře nesmíme pustit do brejků,“ uzavírá Blanka Gajdošová

Crazy girls FBC Liberec – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 14:00, SH ZŠ Dobiášova Liberec