Televizní šlágr je tady, hraje se s Boleslaví. Nejvíce přínosné zápasy, raduje se Fukala

26. ledna 2024, Michal Dannhofer

Duel uvidíte živě na ČT Sport

Bitva o druhé místo v tabulce Livesport Superligy je tady. Rytíři totiž tentokráte míří do Mladé Boleslavi, kde se postaví tamnímu týmu v jednom z nejexponovanějších zápasů sezóny. Podle Lukáše Fukaly se ale také jedná o zápasy, které jsou nejvíce přínosné. Před televizními kamerami se hraje až v pondělí.

Utkání mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslaví bude bitvou o druhé místo za vedoucím Tatranem Střešovice, v určitém smyslu také o tom, kdo získá klíčovou výhodu nasazení v semifinále play off. „Všichni se určitě těšíme. Zápasy tohoto charakteru jsou vždy nejvíce přínosné, a navíc před blížícím se play-off nám ukážou, na čem musíme ještě zapracovat,“ hodnotí mladý útočník Lukáš Fukala.

Oba týmy ví, že se hraje o hodně. „Boleslav vnímám jako velmi kvalitní tým, který se dlouhodobě drží na špičce superligy,“ říká na konto soupeře. Jeho novou „finskou“ cestu nepovažuje zatím rozhodně za neúspěšnou. „Z mého pohledu je tahle cesta prozatím úspěšná. Jediné, co kazí pohled na cestu, po které se Boleslav vydala, je občasná nekonzistentnost,“ říká na konto soupeře, v jehož dresu nastupuje také dvojice Adam Delong – Jiří Besta.

Mladá Boleslav jde v této chvíli od jednoho vysokého vítězství ke druhému, Rytíři naposledy porazili Královské Vinohrady 11:7 po velké bitvě. „Zápas na Vinohradech z celkového hlediska nebyl vydařený. Je však pravda, že v poslední třetině jsme zlepšili naši hru, a je určitě pozitivní, že jsme zvládli koncovku před tak důležitým zápasem,“ dobře ví Jiří Besta.

Také první vzájemné utkání obou soupeřů bylo na vyprodané Dubině velmi divoké. „První zápas byl nečekaně nahoru dolů. Oba celky udělaly hromadu chyb, a naštěstí jsme byli v koncovce efektivnější,“ vrací se Lukáš Fukala k výhře 11:8.

Ta je současně tou nejlepší pozvánkou na druhý duel, který bude živě přenášet kanál ČT Sport.

Předvýběr.CZ Florbal MB – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Pondělí, 18:00, MSH Mladá Boleslav