Rytířky hrají v úterý proti FBC Ostrava, v neděli proti Chodovu. Týden pravdy, ví Šponiarová

04. února 2024, Michal Dannhofer

Netradičně se hraje v úterý v 18:00

Rozhodující týden z pohledu základní části je před vítkovickými Rytířkami. Ty nejprve odehrají odložené druhé ostravské derby v rámci ČEZ Extraligy a na který zve Michaela Šponiarová, následně se představí na půdě Chodova. Zkušená slovenská útočnice ví, že před jejím týmem je „týden pravdy.“

Nálada v týmu je před třetím derby v sezóně pozitivní. „Myslím si, že nálada je v pohodě, nějak nevnímám, že by holky byly pod tlakem anebo nějakým způsobem nervózní. Jsme v pohodě a naladěné na zápas,“ věří Michaela Šponiarová.

Vítkovice zatím oba vzájemné duely prohrály a zkušená útočnice ví proč. „Rozhodovala určitě naše neefektivita v proměňování šancí. Myslím si, že v obou utkáních jsme měli dostatek šancí na to, abychom jej otočili anebo v něm rovnou vedli. Takže si myslím, že to byl jeden z důvodů,“ hodnotí.

Co zlepšit? „Musíme zlepšit právě tu aktivitu, být aktivnější v soubojích a dravější směrem do brány,“ popisuje plán.

Utkání bude pro Šponiarovou trochu specifické, utká se totiž proti enklávě slovenských reprezentantek v dresu soupeře. „Nějak specificky to nevnímám, jsem ráda, že se s děvčaty uvidím také mimo akci reprezentaci. Takže neberu to speciálně, ale jsem ráda, že je uvidím,“ usmívá se.

Zápas byl kvůli reprezentační akci juniorek přeložen na úterý a bude se tak hrát v týdnu. „Každý musíme do práce nebo do školy, ale věřím, že si den nastavíme tak, abychom pak byli ready na zápas,“ říká Michaela Šponiarová.

Ta ví, že se hraje o hodně. „Je to týden pravdy,“ souhlasí.

Cena vstupenky 100 Kč - majitelé ZTP mají cenu vstupného za 50 Kč
Členové klubu mají na utkání vstup zdarma, Podmínkou je nahlásit u pokladny své FIS nebo KIS číslo

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Úterý, 18:00, SC Dubina Ostrava