Zápas o první místo v základní části. Je to správné vyvrcholení, hodnotí gólmanka Příleská

10. února 2024, Michal Dannhofer

Rytířky jedou v neděli do Prahy

Rytířky čeká v neděli utkání o všechno. Na půdě Chodova se představí ve svém předposledním utkání v základní části ČEZ Extraligy žen a budou hájit první příčku v tabulce. Podle brankářky Nikoly Příleské se bude jednat o správné vyvrcholení dlouhodobé části soutěže.

Utkání Vítkovic s Chodovem jsou tradičně velmi kvalitní, nyní navíc půjde o prvenství v základní části a s tím spojenou výhodu při volbě soupeřů. „Těšíme se moc, je to takové správné vyvrcholení základní části a věříme, že ji zakončíme úspěšně,“ věří gólmanka Nikola Příleská.

Vítkovice půjdou do utkání po výhře 6:1 nad FBC Ostrava. „Hodnocení je samozřejmě pozitivní, Myslím si, že je to přesně ta výhra, na kterou jsme čekali a kterou jsme potřebovali pro naše sebevědomí. Doufám, že nás to povzbudí a navážeme na to,“ plánuje.

V čem je síla Chodova? „Mají velice silné individuality, na kterých dokážou postavit svůj výkon,“ popisuje Nikola Příleská.

Jak tedy Vítkovice musí hrát, aby uspěly? „Musíme zopakovat výkon z úterního zápasu s FBC, být efektivní a silné v obou brankovištích, a to bude stačit k vítězství,“ nabízí recept brankářka Vítkovic.

Pocit toho, že se hraje o první místo tým nesvazuje. „Jsme si toho vědomy, ale nemyslím si, že by nás to nějak tížilo. Prostě chceme vyhrát základní část a co bude, to bude,“ zakončila Nikola Příleská.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 14:00, SH Jižní Město