Trip po hřištích soupeřů končí v Liberci. Hlavní část ročníku je teprve čeká, říká Matejčík

10. února 2024, Michal Dannhofer

Hraje se už v neděli

Rytíři jsou na konci venkovního tripu po hřištích soupeřů, poslední zastávkou je severočeský Liberec. Ten v letošním ročníku zažívá florbalovou renesanci a v play off nebude chybět. Podle šikovného útočníka Marka Matejčíka je ale to hlavní teprve čeká.

Venkovní trip Rytířů je u konce, svou poslední zastávku udělají v Liberci předtím, než budou hrát naopak třikrát doma. „Jelikož to není moje první sezóna, tak už ani nevnímám, kolik zápasů hrajeme doma a kolik venku. Ale určitě bych raději hrál doma častěji,“ vnímá šikovný útočník Marek Matejčík.

Posledním soupeřem bude Liberec, který zažívá florbalovou renesanci a minimálně v předkole play off nebude chybět. „Těžko říct, jaké jsou důvody. Mají mladý tým, sedli si, baví je to. Ale ta hlavní část je teprve čeká, tam se ukáže, jak silný ročník to bude,“ zůstává útočník Vítkovic střízlivý v odhadech.

Liberec nově vede trenérská dvojice bývalých elitních florbalistů – Petr Kološ – Matěj Klucho.„Kološka jsem vnímal jako jednoho z nejkreativnějších obránců v Česku. A Matěje jako leadera a šikovného obránce,“ popisuje Matejčík oba hráče.

Co musí udělat Vítkovice směrem k úspěchu? „Předvést stejné nasazení a chuť do hry, která nám podle mě aktuálně trošku chybí,“ uzavírá Marek Matejčík.

FBC Liberec – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 15:00, SH Dukla Liberec