Rytířky oceněny v rámci akce Sportovec roku 2023 Moravskoslezského kraje

24. února 2024, Michal Dannhofer

Prestižní ocenění za skvělou sezónu

Vítkovické Rytířky prožily skvělý kalendářní rok 2023, což neuniklo také pozornosti široké sportovní obce. V tradiční anketě Sportovec roku Moravskoslezského kraje se tak dočkaly ocenění v kategorii Družstev, společně s basketbalovými šampiony z Opavy a hokejovými Oceláři z Třince.

Sportovec roku Moravskoslezského kraje je prestižní anketa, která mapuje sportovní úspěchy jednotlivců a kolektivů v rámci Moravskoslezského kraje.

V kategorii Družstev byly oceněny také Rytířky z Vítkovic, které v kalendářním roce 2023 vůbec poprvé dosáhly na zisk treble: v lednu nejprve získaly Pohár Českého florbalu, v únoru získaly Prezidentský pohár za vítězství v základní části Extraligy žen a v dubnu se vrátily na extraligový trůn po výhře v Superfinále nad FBC Ostrava.

Dostaly se tak mezi smetánku sportovních oddílů našeho kraje, společně s basketbalovými šampiony z Opavy, kteří senzačně ukončili nadvládu Nymburka a ve finále si poradili s Děčínem a hokejovými Oceláři z Třince, kteří uspěli také pod vedením Zdeňka Motáka a získali titul v Tipsport Extralize.