Adam Zubek: Tíha zodpovědnosti je na Bohemians, my do šestého zápasu můžeme dát vše

20. března 2024, Michal Dannhofer

Série pokračuje už ve čtvrtek v Praze

Rytíři se už ve čtvrtek vydají vstříc šestému zápasu semifinálové série proti Bohemians, po domácím vítězství v pátém duelu na Dubině mají jistotu jednoho mečbolu, který se pokusí v Praze proměnit. Podle útočníka Adama Zubka je nyní tíha zodpovědnosti na soupeři a on si přeje mečbol proměnit.

V úterním pátém utkání zvítězili Rytíři, kteří tak mají možnost postupu do semifinále skrze jeden vybojovaný mečbol. „Je to důležitá výhoda, myslím si, že to byl klíčový zápas. Nyní máme psychickou výhodu, ta bude doma bránit mečbol, kdežto my do toho můžeme jít s čistou hlavou a můžeme do toho dát všechno. Tíha zodpovědnosti je nyní na Bohemians,“ věří Adam Zubek.

Rytíři by v Praze mohli navázat na povedený výkon ze třetí třetiny čtvrtého duelu. „Třetí třetina čtvrtého zápasu byla specifická, prohrávali jsme 0:7, a tak jsme velkou část hry odehráli v šesti. Samozřejmě, ta nebyla úplně špatná a můžeme na ni navázat. Rádi bychom do zápasu vstoupili tak, jako dnes, kdy jsme podle mě byli lepší a výsledek tomu úplně neodpovídal, když jsme vedli o jeden gól,“ hodnotil utkání číslo 4 a 5.

V šestém duelu zásadní změny nečeká. „Zásadní změnu neočekávám, zase to bude o trpělivé hře a proměňování šancí, které se nám naskytnou. To se nám dnes nedařilo, proto to možná skončilo o jeden gól, je to jedna z klíčových věcí, ve kterých se musíme zlepšit do dalšího zápasu,“ hledá prostory ke zlepšení.

Důležité bude zvládnout zápas mentálně. „Hlava je důležitá, zvláště v play off. Dokáže vytvořit až 50% výkonu, takže mentální příprava bude důležitá,“ uzavírá Adam Zubek.

1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians
Čtvrtek, 17:30, UNYP Aréna