Série je o hlavě, musíme udržet koncentraci, říká před odvetami na území soupeře Maroszová

27. března 2024, Michal Dannhofer

Nabité florbalové Velikonoce začínají

Už v pátek čeká na Rytířky třetí utkání semifinále proti FBC Ostrava. Český florbal totiž naplánoval pořádný velikonoční program a ženy tak využijí první dva ze čtyř volných dnů. Podle útočnice Venduly Maroszové se ukázalo, že série nemá favorita a rozhodovat bude mentální nastavení.

První dva zápasy na Dubině přinesly rozdílné pocity a po jedné výhře po oba týmy. „Hodnotím je velice vyrovnaně, myslím si, že se ukázalo, že tato série opravdu nemá favorita a že to ještě určitě bude zajímavé,“ myslí si Vendula Maroszová.

Klíč k úspěchu je zřejmý. „Musíme se vyvarovat určitému mentálnímu podlehnutí, nebo jak to přesně nazvat. Prostě a jednoduše musíme udržet hlavu celých šedesát minut,“ plánuje útočnice Vítkovic.

Ta působila také v ostravském FBC, ale na hřišti už to nevnímá. „Spoustu holek znám, ale tím, že jsem v dresu FBC nezasáhla do Extraligy, tak to nějak speciálně nevnímám, přeci jen, už je to pět let,“ hodnotí.

Na ČPP Aréně čeká Rytířky nepříjemné prostředí specifické arény. „Myslím si, že rozdíl bude v atmosféře, bude se hrát na menším hřišti a fanoušci nám budou blíže, na to se musíme připravit,“ říká vítkovická florbalistka.

V čem by se tým měl zlepšit? „Musíme jednoznačně zlepšit produktivitu a mentální nastavení, musíme se udržet v hlavě,“ uzavírá Vendula Maroszová.

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Pátek a Sobota – 16:00 – ČPP Aréna