PODEPSÁNO: Nikola Příleská pokračuje ve vítkovické bráně

06. května 2024, Klára Kocourková

1+1 za vítkovické Rytířky

Nikola Příleská bude i nadále bránit vítkovickou kasu. Na základě jednoletého prodloužení smlouvy s následnou jednoletou opcí potvrdila svoje působení v klubu a setrvání na pozici brankářky v A-týmu Rytířek. Nikola je stabilní vítkovickou oporou v bráně už od roku 2017 a v rámci ženské florbalové Extraligy má na svém kontě do dnešního dne 183 zápasů a z toho 130 odchytaných. Za své působení v klubu také doposud zanechala vítkovickou stopu v rámci reprezentačního působení např. na MS žen, EFT žen nebo Champions Cupu. Nejčerstvějším velkým úspěchem je získaný titul z dubnového BigBoard Superfinále 2024.

Nikola Příleská během oslav titulu na letošním BigBoard Superfinále 2024

Niki, s Vítkovicemi táhneš za jeden provaz už od roku 2017 a teď se můžeme všichni radovat z dalšího prodloužení smlouvy, díky kterému tě budeme moct vídat v boji za dalšími úspěchy. Co nakonec rozhodlo, že budeš pokračovat?

Jednoduše jsem tady spokojená a když jsem uvažovala nad svojí budoucností, tak jsem nenašla žádný důvod k tomu, abych smlouvu neprodloužila. Vítkovice se staly mým druhým domovem a už si asi ani nedokážu představit, že bych chytala jinde, i když samozřejmě nikdy neříkej nikdy. (usmívá se)

Nikola Příleská v začátcích své vítkovické kariéry

Tomu samotnému období, kdy se řeší přestupy, prodlužování smluv nebo třeba i ukončení florbalových kariér, předchází dost zásadní událost v podobě Superfinále, jehož výsledek může být buď sladkou tečkou anebo hořkým koncem sezóny. Mělo na tvém rozhodování nějaký vliv právě nedávné získání titulu?

Nemělo to žádný vliv. Byli jsme s vedením slovně dohodnutí na pokračování už během play-off, ale formálně jsme vše nechali až na posezónní volno.

Nikola Příleská na dubnovém BigBoard Superfinále 2024

Sedmileté působení ve Vítkovicích není vůbec krátká doba. Zažila jsi úspěchy, neúspěchy a za tu dobu už víš, jak to všechno chodí na hřišti i mimo něj. Co tě v klubu žene dál a dává ti energii pokračovat za Rytířky?

Prvně je to asi nějaké to “Vítkovické kouzlo”. Kdo to osobně nepozná, tak asi nikdy pořádně nepochopí. Dále mě baví, že má klub bez ohledu na okolnosti vždycky ty nejvyšší cíle. A pak je to samozřejmě kolektiv, který vás u toho vždycky i v těch momentech, kdy se třeba herně tolik nedaří, drží.

Nikola Příleská se svými spoluhráčkami

Sestava žen projde jistou změnou, kdy některé spoluhráčky odchází, a naopak velmi zajímavé posily míří k vám do týmu. Jak vnímáš tyhle novinky v sestavách z pozice brankářky?

Samozřejmě mě moc mrzí, že holky končí nebo odchází. Asi si musíme připustit, že už je to opravdu konec takové té naší “dynastie”, se kterou jsme to tady poslední roky tvořily - naše “rada zkušených”. (usmívá se). Ale bohužel i takový je sport a musíme se s tím nějak popasovat. Máme tady mladé holky, které už ukázaly, že jsou připraveny ty otěže převzít. Dále bude potřeba zapracovat nově příchozí hráčky, pomoct jim se co nejlépe adaptovat. Věřím, že se vytvoří takový mix, který brzo pochopí, co a jak je potřeba udělat pro úspěch.

Nikola Příleská před domácím publikem během extraligového play-off 2024

Máš před sebou tedy další sezónu, po kterou budeš oblékat dres s číslem 37. Co od toho následujícího roku očekáváš? Je nějaký cíl, který sis dala a chtěla by sis ho splnit?

Očekávám těžkou sezónu, která bude zase o něco jiná než ty předchozí, ale moc se na to těším. Speciální osobní cíle si už moc nedávám, už se za ničím nehoním. Chci se tím především bavit, mít ze sebe dobrý pocit a týmu co nejvíce pomoct. A týmové cíle budou jako vždy ty nejvyšší.