Dubinu čeká rozsáhlá rekonstrukce

14. května 2024, Tisková zpráva

Hala dostane od základů nový kabát

Vítkovický florbal stojí před velkou ale zvládnutelnou výzvou. Z důvodu nevyhovujícího podloží pod halou SC Dubina Ostrava, které má negativní dopady na technický stav budovy, dojde k plánované rozsáhlé rekonstrukci, přičemž musí k 3.6.2024 dojít k úplnému vyklizení prostor a doba trvání oprav se odhaduje na zhruba dva roky. Po tuto dobu najdou Rytíři a Rytířky své prozatímní florbalové působiště v jiných ostravských halách, které klubu nabídly pomocnou ruku a poskytnou hráčům a hráčkám dočasné zázemí.

SC Dubina Ostrava, foto 11.5.2024

Klub si plně uvědomuje, že dočasná ztráta vlastní domovské haly a provizorní působení na jiných hostitelských halách v rámci Ostravy bude pro všechny členy a příznivce vítkovického florbalu náročné a bude vyžadovat notnou dávku trpělivosti, ale zároveň si je jistý, že společnými silami toto období všichni překleneme a na konci bude čekat nová hala, která poskytne celé vítkovické rodině pohodlné, praktické a bezpečné prostředí, které bude odpovídat potřebám a požadavkům hráčů, hráček a klubu.

Na počest dočasného rozloučení se na Dubině v sobotu 11.5.2024 odehrál přátelský florbalový turnaj, kterého se zúčastnilo vedení klubu, zástupci městského obvodu Ostrava-Jih, partneři klubu a další. Účelem turnaje bylo nejen halu na nějaký čas opustit, jak se patří florbalově, ale také ukázat, že klub a městský obvod Ostrava-Jih budou jako doposud spolupracovat bok po boku a udělají všechno proto, aby toto mezidobí trvalo co nejkratší dobu a klub se tak mohl vrátit do vlastních prostor co nejdříve.

VIDEO: Ing. Bc. Martin Kret, DiS, místostarosta městského obvodu Ostrava-Jih

Účastníci přátelského florbalové turnaje na Dubině

Veškeré informace, které se budou týkat umístění jednotlivých hráčských kategorií do daných hostitelských hal, a jakékoli další důležité aktuální informace z průběhu rekonstrukce budou zveřejňovány na našem webu v záložce HALA v hlavním menu. V případě jakýchkoli dotazů bude v této věci kontaktní osobou pan Pavel Palata na telefonním čísle +420 724 789 160 nebo na e-mailu pavel.palata@florbalvitkovice.cz.

Celé vedení klubu by tímto chtělo předem poděkovat všem hráčům, hráčkám, trenérům, rodičům, fanouškům a všem příznivcům vítkovického florbalu za trpělivost a ochotu jít do toho s námi.