Mladší žáci přivezli z MFA 4. místo

22. května 2024, Klub

Další úspěch pro vítkovické mladší žáky

Dne 18.5.2024 se v Lipníku konal druhý ročník turnaje MFA, který pořádal tým 1. SC TEMPISH Vítkovice. Turnaj MFA je završením celoročního snažení kluků v kategorii mladších žáků. Turnaje se zúčastnily elitní týmy, které se umístily v popředí tabulky jednotlivých oblastních skupin. Pro mnohé to byla odměna za práci v tréninku a na hřišti po celý rok.

Zúčastněné týmy:

  1. FBS Olomouc;
  2. SK Troopers;
  3. Florbal Vsetín;
  4. FK Zlín Lions;
  5. TJ Znojmo Laufen;
  6. FBC Šternberk;
  7. FBC Intevo Třinec; a
  8. 1. SC TEMPISH Vítkovice.

Týmy byly rozděleny do 2 základních skupin, ve kterých hrály týmy každý s každým, přičemž všechny týmy postupovaly do čtvrtfinále. Ze čtvrtfinálových soubojů vzešli vítězně semifinalisté, následně finalisté (FBC Šternberk vs. TJ Znojmo Laufen) a týmy hrající o 3. a 4. místo (FBC Intevo Třinec vs. 1. SC TEMPISH Vítkovice). Celkovým vítězem turnaje se stal FBC Šternberk. Na dalších pořadích se umístili:

  1. FBC Šternberk;
  2. TJ Znojmo Laufen;
  3. FBC Intevo Třinec; a
  4. 1. SC TEMPISH Vítkovice.

V průběhu samotného turnaje probíhaly také dovednostní disciplíny o „nejlepšího brankáře, střelce, sprintéra, a nejtvrdšího a nejpřesnějšího střelce“, které doplňovaly a vyplňovaly čas hráčům mezi jednotlivými utkáními. V případě, že hráči nehráli ani nesoutěžili v dovednostních disciplínách, měli možnost účasti na workshopech Elišky Plankové (Moje cesta k florbalu), Rostislava Kohúta (Fyzioterapie), Renáty Staňkové (Paraflorbal) a Vladislava Tučka (rozhodčí florbalu).

Věcné ceny celkovým vítězům turnaje a dovednostních disciplín věnovaly společnosti TEMPISH, Eflorbal.cz, TOPGAL a Columbia.

Všem za účast děkujeme a přejeme hodně dalších florbalových úspěchů.

Foto z turnaje: