PŘESTUP: Petr Marghold míří ze Storvrety do Vítkovic

22. května 2024, Klára Kocourková

Rytířský tým posílí mladý supertalent

Další pasování na vítkovického Rytíře je tady. Ze švédské Storvrety do Vítkovic míří osmnáctiletý talentovaný útočník Petr Marghold, který se začátkem sezóny 2024/2025 rozšíří primárně řady mužského A-týmu.


Petr Marghold v dresu švédské Storvrety

Petře, tvoje dosavadní florbalové zkušenosti jsou s ohledem na tvůj mladý věk velmi bohaté. Popiš nám svoji florbalovou cestu.
Moje florbalová cesta začala v malém klubu Fbc Šternberk, kde jsem začínal v roce 2015 jako gólman a po třech letech v roce 2018 jsem se přesunul do hřiště. Nyní tedy hraji šestým rokem. Prakticky od začátku jsem hrával ve starších kategoriích, protože jsme neměli dostatek hráčů. Později jsem pak měl střídavé hostování v klubech jako je FBS Olomouc a Panthers Otrokovice. Ještě v dorosteneckém věku jsem se přesunul do švédského klubu Storvreta IBK, kde jsem působil po dobu dvou let a opět hrál za více kategorií (junioři, muži).

Po dvou letech ve Švédsku se vracíš zpět do ČR. Díky čemu sis zvolil Vítkovice za své nové florbalové působiště?
S Vítkovicemi jsem byl v kontaktu ještě před mým působením ve Švédsku, takže s klubem už mám nějaké zkušenosti. Pro můj další rozvoj se Vítkovice zdají jako ideální působiště.

Byly ve hře i jiné kluby, kam bys eventuálně přestoupil, nebo byly Vítkovice jasnou volbou?
Rozhodoval jsem se mezi více kluby a po všech uváženích jsem se rozhodl pro Vítkovice.

Díky letním tréninkovým přípravám začne nová sezóna vlastně už velmi brzy. Je něco na co se ty konkrétně těšíš v novém působišti?
Těším se na nové výzvy, které mě čekají, a samozřejmě se těším celkově na celý tým.

Působení v zahraničí dává hráči nové zkušenosti a úplně jiný rozměr florbalu. Podaří se ti vypíchnout něco konkrétního, co ti zahraniční angažmá přineslo a co následně využiješ v dalších etapách své florbalové kariéry?
Posunulo mě to nejen po florbalové stránce, ale i po životní. Velké plusy jsou samostatnost, zodpovědnost a samozřejmě nový styl florbalu, který mi pomohl se rozvinout ve všech herních aspektech. Švédsko je známé tím, že si zakládají na hře tělem, takže tomu jsem se nemohl vyhnout.

Klasická otázka zamíří i na tvé mimoflorbalové plány, jelikož přesun ze Švédska bude určitě vyžadovat spoustu příprav a změn. Plánuješ se přesunout do Ostravy i s případným studiem nebo prací?
Upřímně řečeno nevím. Příští rok mě čeká maturita a od toho se pak bude vše odvíjet.

Na závěr jsme si pro tebe připravili Quick Quiz, protože vedle florbalových dovedností tě samozřejmě chceme poznat i jako člověka.

Význam čísla na tvém dresu?
👕41 bylo moje úplně první číslo a obsahuje čísla z data mého narození.

Nějaký florbalový rituál pro štěstí?
🍀Těsně před odchodem ze šatny třikrát poklepat na speciální místo florbalky.

Tvoje florbalové vzory?
🔝 Fillip Eriksson a Gabriel Kohonen

Jídlo, kterým občas „hřešíš“?
🍔Dobrým burgerem nikdy nepohrdnu.

Nepříliš oblíbený posilovací cvik?
👎🏻Plank

Co bys ve florbale nejradši změnil?
🚩Vybavení zapisovatelského stolku

Tři slova, která tě nejlépe charakterizují?
😎Vytrvalost, pohoda, spánek