PODEPSÁNO: Denis Jasiok bude bránit vítkovickou bránu i nadále

04. června 2024, Klára Kocourková

1+1 za A-tým Rytířů

Denise Jasioka budeme vídat ve vítkovické bráně i v následující sezóně. S klubem se dohodl na prodloužení smlouvy na další rok s následnou opcí a díky tomu bude náš brankář s číslem 24 i nadále součástí soupisky mužského A-týmu. Denis je Rytířem už od roku 2016, kdy přestoupil z týmu PASKOV SAURIANS, a vedle dvou střídavých startů za Torpedo Havířov setrvává ve Vítkovicích. Svůj debut v mužském A-týmu zaznamenal v sezóně 2017/2018 a do dnešního dne byl v nejvyšší soutěži součástí soupisky 146 zápasů a do 45 z nich aktivně zasáhl. Zatím největším úspěchem v nejvyšší lize za Vítkovice bylo získání stříbrné medaile v Superfinále v dubnu 2023.


Denis Jasiok před domácím publikem

Denisi, dobrých zpráv není nikdy dost a ty jsi nám jednu takovou přinesl svým setrváním ve vítkovické bráně. Co rozhodlo pro tvé další pokračování ve Vítkovicích?
Při rozhodování mi velmi pomohl Michal Pažák. Po podpisu jeho smlouvy mi napsal: „Já jsem podepsal na 2 roky, tak ne že půjdeš někam jinam!” (směje se). Popravdě, já se nemusel ani rozhodovat. Věděl jsem, že budu chtít zůstat tady, jen bylo potřeba si sednout s vedením a pobavit se, jestli je zájem na obou stranách.

Letošní sezóna pro Rytíře nedopadla úplně podle představ, ale ty jsi byl jeden z těch, kteří to vzali sportovně, zachovali chladnou hlavu a dívali se vpřed. Byla i kvůli tomu hořkému konci na stole i varianta, že bys nepokračoval?
Žádná taková varianta nebyla. Nemám důvod nepokračovat. Ve Vítkovicích jsem spokojený, je tady skvělá parta lidí, beru je jako svou druhou rodinu!


Denis Jasiok jako trenér během tradičního Vítkovického dne pro děti a mládež

Ve Vítkovicích jsi už od roku 2016, což už není úplně zanedbatelná doba a jsi pomalu ale jistě žhavým kandidátem na pozici vítkovické stálice. Pozoruješ na sobě každou sezónu nějaký výrazný růst, nebo už sis našel to svoje „vítkovické“ a to teď jen piluješ?
Když jsem přišel do Vítkovic v roce 2016, byl jsem teprve junior. Už v té době jsem chodil na mužské tréninky a připadalo mi, jako bych v té bráně ani nebyl – „co střela, to gól” (směje se). Po juniorech jsem šel na střídavé starty do Torpéda Havířov, kde jsem poznal skvělou partu lidí a nasbíral cenné zkušenosti. Po dvou letech jsem se vrátil a byl naplno hráčem A-týmu. S každým rokem jsem odchytal víc a víc zápasů a byl si v bráně jistější a jistější. Určitě má na tom zásluhu i Lukáš Souček, se kterým jsme moje zápasy probírali a dával mi cenné rady, které teď využívám v zápasech. Ale určitě je stále na čem pracovat a zlepšovat se.


Denis Jasiok pod zkušeným dohledem bývalého parťáka Lukáše Součka

Po ukončení kariéry Lukáše Součka na tebe čeká nový brankařský parťák Adam Kohút, který do Vítkovic přestupuje z Otrokovic. Jak se připravuješ na vaši spolupráci? Jste už v nějakém kontaktu?
Měli jsme možnost si popovídat na prvním společném tréninku a můžu říct, že se těším na naši spolupráci. Nějak speciálně se nepřipravuju, jen budu muset poznat, kdy bude potřeba Adama povzbudit a kdy ho nechat.

Těch změn bude na novou sezónu hodně, a to nejen v týmu. Velkou výzvou bude určitě i probíhající rekonstrukce Dubiny. Jak to vnímáš ty ze své pozice? Bude těžké si na čas zvyknout na nové prostředí nebo jsi v tomto pružný a přizpůsobíš se rychle?
Na Sareze [hala Sareza = plánované tréninkové prostory A-týmu mužů v době rekonstrukce Dubiny – pozn. aut.] jsme trénovali, když jsem byl junior, takže si myslím, že na prostředí si zvyknu velmi rychle.

Letní příprava na novou sezónu už probíhá a začátek superligového kolotoče tréninků a zápasů tu bude co by dup. Máš na novou sezónu nějaké konkrétní cíle, které by sis chtěl splnit?
Co jsem v A-týmu, tak jsem se snažil dělat co nejlepší dvojku Součovi, a když jsem měl možnost chytat, tak podat co nejlepší výkon. Tato sezóna bude určitě jiná než ty předchozí. V této budu mít za cíl stát se jedničkou, pomoct týmu dosáhnout co nejlepších výsledků a na konci sezóny zvednout společně s týmem pohár nad hlavu.


Denis Jasiok se stříbrnou medailí po dubnovém Superfinále 2023