Tisková zpráva: Složení trenérských štábů u elitních týmů Vítkovic pro ročník 2024/2025

04. června 2024, Tisková zpráva

Přinášíme informace o obsazení trenérských postů

Do sezóny 2024/2025 vstoupí elitní týmy Vítkovic se změnami ve trenérských štábech. Mezi nová jména na lavičkách budou patřit Lukáš Hrubý, Tomáš Kozlík anebo Libor Hrček. Kompletní přehled nabízí tento článek.

Superligový tým Rytířů nově povede dvojice Daniel Folta – Lukáš Hrubý, která bude mít k dispozici hrajícího asistenta v podobě Jana Šebesty. Vítkovický kapitán již nasbíral cenné trenérské zkušenosti v ženské složce Vítkovic, nyní bude prodlouženou rukou dvojice Folta – Hrubý.

Daniel Folta tak bude pokračovat ve svém působení na lavičce mužů, které začalo na konci kalendářního roku 2022, ještě ve dvojici s Tomášem Martiníkem. Po jeho boku stane další klubová ikona – Lukáš Hrubý. Oba dva jsou členy Síně slávy vítkovického florbalu.

Extraligový tým Rytířek povede jako hlavní trenér Jiří Velecký. Ve svém trenérském štábu bude mít tři asistenty: svého věrného pobočníka, se kterým společně vybojovali už sedm extraligových titulů Dušana Dudeška, pokračovat bude také dlouholetá kapitánka týmu Denisa Ferenčíková, která se do trenérského řemesla zapojila v minulé sezóně a novou tváří bude Tomáš Kozlík.

Devětadvacetiletý Tomáš Kozlík sice získal trenérské renomé především jako šéftrenér ženské složky pražské Sparty, ovšem pochází z Havířova a své zkušenosti tak bude předávat prakticky na domácí půdě.

Ve strukturách oddílu končí Pavel Brus, který požádal o uvolnění ze své pozice šéftrenéra dorostenecké a juniorské kategorie z osobních a pracovních důvodů. Juniorský tým nově povede Libor Hrček, který má zkušenosti jak s nejvyšší mužskou soutěží, tak také s mezinárodní scénou, kdy působil u polské reprezentace mužů.

Trenérským štábům přejeme hodně štěstí ve svých soutěžích.