Lukáš Hrubý: Hlavním faktorem, proč do toho jdu, jsou lidé, se kterými budu spolupracovat

18. června 2024, Michal Dannhofer

První rozhovor s Lukášem Hrubým po příchodu na superligovou lavičku

V minulých dnech Vítkovice oznámily velký návrat své legendy do elitního florbalu. Trenérskou dvojici totiž s Danielem Foltou vytvoří Lukáš Hrubý, společně budou využívat hrajícího asistenta v podobě Jana Šebesty. A právě kolektiv spolupracovníků byl pro Lukáše Hrubého motor, aby nabídku přijal.

Vítkovice vlastně nikdy neopustil, ještě v minulé sezoně hrál za veterány, nyní se postaví na lavičku superligového týmu. „Oslovil mě Tomáš Krásný s tím, jestli bych neměl zájem se přidat do trenérského týmu. Jelikož zájem z mé strany byl, sešel jsem se ještě i s Danem Foltou, abychom probrali náročnost a naše společné fungování. Pak již záleželo jen na tom, probrat to doma, zda časová náročnost výrazně neovlivní také rodinu. A nakonec jsem Danovi dal vědět, že do toho spolu půjdeme,“ popisuje Lukáš Hrubý.

Superligové Rytíře tak v sezoně povede dvojice Daniel Folta – Lukáš Hrubý a hrajícím asistentem bude kapitán Jan Šebesta. Jak budou mít rozděleny kompetence? „Nenazýval bych to kompetencemi, beru to spíše jako trenérský tým, který by měl fungovat dohromady. Každý z nás má jen jinou pozici: já jsem na lavičce a vidím to z určitého pohledu, Šeba je zase více s klukama na hřišti, takže může být skvělým můstkem mezi kabinou a trenéry. Pak už jde jen o to, abychom všechny tyto výstupy dali společně dohromady a dokázali je aplikovat,“ říká nový trenér.

Právě spolupracovníci byli pro Lukáše Hrubého důležití. „Vždycky je jednodušší jít do známého prostředí. Hlavním faktorem byli ale také lidé, se kterými budu spolupracovat, a tam si myslím, že by to mohlo fungovat,“ usmívá se.

Co vlastně očekává od nové pozice? „Čekám, že budu chrlit nápady a Bazil se Šebou mě budou muset neustále krotit,“ směje se. „Ale těším se na zápasy a na emoce s tím spojené,“ dodává.

Na čem by měla být založena trenérská filosofie Lukáše Hrubého? „Aktivní hra, tlak na soupeře, variabilita,“ uzavírá nový superligový kouč.