Vítkovické úspěchy na Brno Open Game 2024

23. června 2024, Klára Kocourková

Vítkovická mládež se zúčastnila florbalového turnaje v Brně

Předposlední červnový víkend se nesl ve znamení florbalu. Jihomoravská metropole hostila v termínu od 20. do 23. 6. 2024 již tradiční turnaj Brno Open Game, kterého se zúčastnila i vítkovická mládež. Zastoupení měl klub v kategoriích přípravky, elévů, mladších žáků a juniorek.

Nejmladší kategorie přípravky se úspěšně probojovala základní části turnaje až do play-off, kde zaznamenala jedno vítězství ve čtvrtfinále proti FBC TIGERS PORUBA, které je po výsledku 1:2 posunulo do semifinále. V něm narazili na Předvýběr.CZ Florbal MB, který měl tentokrát více štěstí a přípravka tedy po výsledku 4:0 obsadila krásné třetí místo. Bronzové medaile pro naše nejmenší jsou ohromným úspěchem a zároveň dalším velikým krokem vpřed v jejich florbalových zkušenostech.

„Přípravka předvedla na turnaji v Brně velmi bojovné výkony. Byl to dlouhý a náročný turnaj, který jsme si ale užili včetně mimozápasových aktivit. Všichni nabrali cenné zkušenosti a odměnou byla konečná bronzová medaile,“ vyjádřili se k turnaji a konečnému výsledku přípravky Dalibor Matúš a Nikol Kubečková (trenéři).


Bronzová přípravka na Brno Open Game 2024

Elévci si po celou dobu turnaje vedli výborně. V základní části dokonce porazili dva ze svých soupeřů stejným úctyhodným výsledkem 13:0 a v play-off pak zvítězili ve všech utkáních. Pouze v semifinále je mírně potrápili soupeři z pražského Tatranu Střešovice, kde si na své vítězství museli počkat až do samostatných nájezdů. Ve finále se pak postavili proti týmu Sokol Brno I EMKOCase Gullivers White, které v základní hrací době porazili 4:1 a vezou si tak domů zlaté medaile.


Zlato pro vítkovické elévky na Brno Open Game 2024

Obrovskou poklonu si zaslouží naše kategorie mladších žáků, kteří prošli celým turnajem naprosto nekompromisně. Bez jediné prohry dokázali zdolat základní část i celé play-off. Ve finálovém kole pak nastoupili proti pražskému týmu BLACK ANGELS, které porazili s dvoubrankovým rozdílem 6:4 a do jejich rukou tak putoval nejcennější kov jejich kategorie.


Zlatí mladší žáci na Brno Open Game 2024

V dívčích kategoriích do turnaje naskočily i naše vítkovické juniorky, které první kolo play-off prošly vítězně s výsledkem 4:2 proti FBC Dobruška. Sobotní odpolední zápas proti Cirkus Praha v rámci čtvrtfinálového kola nakonec ale poslal do dalšího kola soupeřky. Naše Rytířky statečně bojovaly o vítězství až do samostatných nájezdů, kde se ale štěstí přiklonilo na stranu soupeřek. Bez ohledu na výsledek byla účast na turnaji velkým přínosem a skvělou letní přípravou před novou sezónou.


Juniorky na Brno Open Game 2024

Gratulujeme všem zúčastněným!

Další informace, výsledky, fotogalerie a záznamy utkání naleznete na oficiálních webových stránkách turnaje: https://www.opengame.cz/