PODEPSÁNO: Sára Seevaldová bude v nové sezóně obhajovat titul s Rytířkami

17. července 2024, Klára Kocourková

Členkou ženského týmu na další rok

Úřadující mistryně a kapitánka vítkovických Rytířek Sára Seevaldová prodloužila smlouvu s klubem o další rok a v sezóně 2024/25 ji tak čeká vedle pozice útočnice také obhajoba titulu. Sára je florbalově spjata se Vsetínem, v rámci hostování, a nakonec i přestupu na dvě sezóny si vyzkoušela i olomoucký florbal a do Vítkovic přestoupila v roce 2018, kdy svoje florbalové dovednosti nabírala zároveň i střídavými starty za Florbal Vsetín. Od roku 2022 se plně soustředí na svoji vítkovickou hráčskou kariéru, která díky podpisu smlouvy bude pokračovat i nadále.


Sára Seevaldová jako kapitánka Rytířek v sezóně 23/24

Sári, jsme moc rádi, že tě uvidíme ve vítkovických barvách i v nadcházející sezóně. Byl pro tebe podpis smlouvy pouze formalitou nebo jsi zvažovala i případné jiné možnosti?
Podpis smlouvy pro mě nebyl jen formalitou. Zvažovala jsem i jiné možnosti, ale jsem ráda, že jsem se rozhodla pokračovat i v další sezóně. Těším se, jaký příběh vítkovické ženy letos napíšou.

Ty jsi v právě proběhlé sezóně poprvé převzala kapitánský post po Denise Ferenčíkové. Co jsou podle tebe klíčové vlastnosti, kterých si na postu kapitánky cení a díky nim do ní vkládají svoji důvěru?
Převzetí postu kapitánky po Denisce pro mě nebylo vůbec jednoduché. Na druhou stranu to pro mě byla obrovská výzva. V ženském kolektivu není úplně jednoduché padnout do noty všem, ale jsem ráda, že do mě holky svoji důvěru vložily a že jsme to společně zakončily zlatou tečkou. Myslím si, že klíčové vlastnosti, které se na kapitánovi obecně oceňují, jsou především schopnost komunikovat, naslouchat a jít ostatním příkladem na hřišti i mimo něj. Být spolehlivý a věřit, i když se nedaří. Samozřejmě si každý kapitán získá důvěru týmu individuálně něčím jiným.

S letošním triumfem na BigBoard Superfinále 2024 je to tvůj čtvrtý titul ve vítkovickém dresu a zároveň první v roli kapitánky. Jak vnímáš nadcházející sezónu? Je to jako začátek úplně od nuly, nebo budete s týmem stavět na nějakém základu zkušeností a poznatků z předchozí sezóny?
Po letošní sezóně nám odchází hodně zkušených hráček, takže začátek sezóny bude možná trochu hektický. Budeme hledat nové vazby, způsob komunikace, zvykat si na jinou halu a sehrávat se, ale potom si všechno sedne. Věřím tomu. Určitě nebudeme začínat od nuly. Během minulé sezóny se nám vypracovaly nové klíčové hráčky a tým jsme doplnili novými tvářemi. Máme, na čem stavět.


Sára Seevaldová během semifinálového play-off 23/24 proti FBC Ostrava

Oproti trenérským změnám v týmu mužů to vaše zůstalo beze změny s výjimkou nového člena Tomáše Kozlíka. Aktuální složení trenérského štábu vypadá, že má dobrou dynamiku a atmosféru a zkrátka si dobře sedlo. Vnímáš to i ty?
Ano, souhlasím. Jak říkáš, vše si nějakým způsobem sedlo a aktuálně v týmu panuje dobrá atmosféra, která se přenáší i na hřiště. Jsem ráda, že máme nové tváře na hřišti i v realizačním týmu. Každý z členů realizačního týmu má svoji roli a zatím to funguje. Tým má celkově nový pozitivní impuls. Tomáš mezi nás skvěle zapadl, a kromě Tomáše náš realizační tým doplnila i Terka Slavíková, která se společně s Filipem [Filip Saidl – pozn. aut.] stará o kondiční přípravu.

Klasické přestupové období bylo trochu divočejší i v týmu Rytířek a ačkoli z týmu odešla zvučná jména, tak tým naopak získal velmi zajímavé posily. Co bude klíčem k tomu, aby si nová sestava sedla a sehrála se?
Je pravda, že přestupové období letos bylo náročné, ale je třeba se odrazit od předešlých sezón a navázat na to, co jsme vybudovaly. Máme, na čem stavět. Klíčem bude trpělivost, tvrdá práce, komunikace, týmový duch a hlavně vzájemná důvěra.


Sára Seevaldová před domácím publikem na Dubině v sezóně 23/24

Máš nějaké cíle, kterých bys chtěla v nové sezóně dosáhnout?
Na každou sezónu máme s týmem ty nejvyšší cíle a letos tomu nebude jinak. Chceme obhájit titul a uspět v českém poháru i na poháru mistrů.

Nějaký vzkaz fanouškům do sezóny 2024/25 ať už tvůj osobní nebo za celý tým Rytířek?
Sice jsme na nějakou dobu přišli o domácí prostředí na oblíbené Dubině, ale věřím, že díky vám se budeme cítit doma kdekoliv. Vaše podpora je pro nás důležitá. Těšíme se na vás v jedné z ostravských hal. (usmívá se)