Klára Horčičková míří na roční hostování do Vítkovic

15. srpna 2024, Klára Kocourková

Nová posila z Olomouce přichází s ambicemi vyhrát

Po nedávném oznámení hostování hráček Elišky Plankové a Denisy Hyršové v týmu Olomouce, přichází další zajímavá novinka v sestavě. Tentokrát však z druhé strany – do týmu Vítkovic míří posila z extraligové BOHEMSCA FBS Olomouc. Tímto novým přírůstkem do kádru vítkovických Rytířek je talentovaná útočnice Klára Horčičková, která se dohodla s klubem na ročním hostování.


Klára Horčičková vymění v rámci hostování olomoucký dres za ten vítkovický.

Klára Horčičková je původem z okolí Šumperka, což ji přivedlo k prvním florbalovým krokům právě v místním klubu Asper Šumperk. Její talent a nasazení ji však brzy nasměrovaly k vyšším cílům. Po třech letech strávených v Šumperku se rozhodla posunout svou florbalovou kariéru na další úroveň a zamířila směrem na jih, konkrétně do Olomouce, kde zahájila nové působení v rámci jednoletého hostování. To se Kláře osvědčilo, a nakonec vedlo k tomu, že se po jeho skončení rozhodla pro plnohodnotný přestup do týmu. V olomouckém dresu působila několik let a stala se důležitou součástí týmu. Po úspěšném období v Olomouci nyní přichází nová výzva v podobě hostování ve Vítkovicích, které jsou známé svými ambicemi a vysokými cíli. Klára se tak v rámci nové sezóny florbalově přesouvá do Ostravy, kde bude hájit barvy vítkovického týmu.


Klára Horčičková v olomouckém dresu během zápasu proti Rytířkám v ČEZ Extralize.

Klári, s florbalem jsi začínala u Asper Šumperk i s ohledem na to, že z okolí Šumperka pocházíš. Jak vzpomínáš na tyto své florbalové začátky?
Vzpomíná se mi na to dobře. I když jsme toho s Asperem moc nevyhráli, tak o to víc bylo těch pár vyhraných zápasů cennějších. Navíc mi bylo kolem 10-11 let, takže jsem měla hroznou radost i za jeden nebo dva góly, co jsme za zápas daly, i když jsme ho nakonec prohráli.

Po třech letech pak další tvé kroky vedly do extraligové Olomouce, což byla určitě velká změna florbalové hrací úrovně. Co pro tebe bylo stěžejním důvodem nebo důvody, proč sis zvolila Olomouc?
Olomouc jezdila skoro na všechny mládežnické turnaje a ze všech se vraceli s medailí a dařilo se jim i v lize, takže když se mi naskytla ta možnost, tak jsem neváhala.

Z hostování v Olomouci se posléze nakonec vyklubal i plnohodnotný přestup. Je to něco, co budeš zvažovat i během hostování ve Vítkovicích?
Zvažovat to určitě budu, ale zatím vůbec ani nevím, jak to bude se školou, takže co bude příští rok, je zatím ve hvězdách.

Jsou nějaké hodnoty nebo konkrétní věci, kvůli kterým ses nyní rozhodla vyzkoušet si florbal za Rytířky?
Nejvíc se mi asi libí, jakou hrou se Vítkovice prezentují, ale o přesunu do Ostravy jsem se rozhodla i z mnoha jiných důvodů.

Plánuješ se přesunout do Ostravy a být tak v centru dění, nebo bude pendlování z hodinu vzdálené Olomouce tvým téměř denním chlebem?
Samozřejmě bydlet v Ostravě by bylo příjemnější než dojíždění, ale jak už jsem zmiňovala, zatím rozhodnuto nemám.

Víš už, jak se ti podaří skloubit školní nebo pracovní život s novým florbalovým působištěm?
Bude to náročné, protože mě čeká maturita, ale ta by mě čekala tak jako tak. Trenéři naštěstí berou ohled na dojíždějící, takže jsem ráda, jak to vše dopadlo a že mám kolem sebe lidi, kteří mi se vším pomáhají.

O co si myslíš, že tvůj příchod obohatí vítkovický tým? Nějaké vlastnosti, zkušenosti nebo zásady, kterých si na sobě vážíš a ráda je promítáš i na hřišti?
Asi to bude týmovost a nějaký zápal do hry. Když už jdeme hrát nějaký zápas, tak si nejdu zahrát, ale vyhrát.

Abychom tě poznali i z té osobní stránky, kdo je Klára Horčičková po té osobní stránce?
Na tyto otázky nerada odpovídám (smích), ale když už bych měla o sobě něco říct, tak asi že jsem pro každou srandu a ráda pomáhám ostatním.

Nějaká slova na závěr?
Těším se na budoucnost v tomto klubu a chtěla bych ještě poděkovat mamce s taťkou, že díky nim můžu dělat to, co miluji.