PODEPSÁNO: Nela Sikorová a Adéla Částečková v rytířských barvách týmu žen

20. srpna 2024, Klára Kocourková

Dvouletá vítkovická budoucnost pro obě hráčky

Úspěch a talent vítkovických hráček je vidět napříč všemi věkovými kategoriemi a ten juniorský si našel cestu do A-týmu žen. Po boku extraligových Rytířek bude na základě podpisu smlouvy po dobu následujících dvou let bojovat o titul mistryň juniorka Adéla Částečková s číslem 33 a juniorská reprezentantka Nela Sikorová v dresu s číslem 20. O vítkovický útok a obranu se tak budou starat další dva talenty.

„Pokračovat ve Vítkovicích jsem věděla, že budu chtít hlavně kvůli spoluhráčkám, kvalitě týmu a také jeho vysokého cíle (titulu). O změně týmu jsem neuvažovala, mám to tu ráda. Jako malá jsem vždycky chtěla hrát za ženský A-tým a zahrát si superfinále, což se mi splnilo, takže být součástí tohoto týmu pro mě znamená opravdu hodně a jsem za to vděčná i z pohledu toho, že se díky tomu můžu dále posouvat a rozvíjet,“ uvedla k podpisu smlouvy útočnice Nela Sikorová.


Nela Sikorová během dubnového BigBoard Superfinále 2024 proti Chodovu.

„Hrát za ženský vítkovický A-tým jsem si vysnila už v malém hranickém klubu, když jsem s florbalem začínala. Dlouho jsem pro tuhle příležitost tvrdě dřela a když se naskytla možnost, tak jsem ji využila. Jsem ráda, že budu součástí týmu, který mi má herně dost co nabídnout a má dobrý kolektiv. Doufám, že mi trenéři dají šanci jim ukázat, že jsem platný hráč v týmu,“ vyjádřila se ke svému působení i obránkyně Adéla Částečková.


Adéla Částečková v extraligovém play-off 2023/2024 proti soupeřkám z Bulldogs Brno.

„Nela i Adéla jsou mladé talentované holky, které by měly znamenat klubovou budoucnost. Prvně jmenovaná se mezi dospělými skvěle adaptovala již loni. Adéle věříme, že si své pevné místo najde během letošní sezóny,“ okomentoval působení obou hráček v ženském týmu trenér Jiří Velecký.


Jiří Velecký, trenér ženského týmu.