Salming Cup a TEMPISH Moravian Cup s rytířskou účastí

21. srpna 2024, Klára Kocourková

Vítkovická mládež stihne před sezónou ještě 2 turnaje

Konec léta nabídne ještě dvě možnosti zabojovat o medaile a poháry a samozřejmě dále prohloubit letní přípravu před oficiálním startem sezóny. Vítkovická mládež se tak v následujících dvou týdnech ještě podívá mimo Ostravu, nabere zkušenosti a zjistí, jak je na tom jejich výkonnost, sehranost a připravenost na novou sezónu.

Prvním turnajem, který startuje 22.8., je pražský Salming Cup, na který vyráží v kategorii U19 vítkovičtí junioři a v kategorii U17 pak dorost. Juniory ve skupině čekají celky jako Tatran Střešovice, FBC Ostrava a Snipers Bratislava, které mohou mít hráči ještě čerstvě v paměti z nedávného turnaje Slovak Floorball Cup. Dorost se ve skupině postaví Tatranu Střešovice, FbŠ Bohemians a ATF Plzeň.

Junioři budou bojovat na turnaji v termínu 22.8. – 23.8. a dorost následně 24.8. – 25.8. Další informace a průběžné výsledky naleznete na webových stránkách turnaje https://www.salmingcup.cz/cz/.

Druhý turnaj se odehraje pouze necelou hodinu od Ostravy. Olomouc na přelomu srpna a září ovládne každoroční florbalový turnaj TEMPISH Moravian Cup. Vítkovice se letošního ročníku v hanácké metropoli zúčastní v chlapeckých kategoriích B12 a B14 v termínu od 30.9. do 1.9. a v dívčích kategoriích G14 a G16, které jsou letos novinkou, o týden později v termínu od 7.9. do 8.9. Kategorie B12 bude bojovat proti Esport Oilers Tigers White, FBS Olomouc, SK K2 Prostějov, SK TROOPERS a ŠK 1.FBC Trenčín. Kategorie B14 poslala ve skupině do cesty Rytířům týmy FbC Hradec Králové, FBC Mohelnice, ŠSK Očov Hodonín a UKS Nowa Łódź. V dívčí sekci pak skupina pro kategorii G14 vylosovala Vítkovicím soupeřky z FBC ČPP Bystroň Group Ostrava, FBC Letka a FBS Olomouc a do skupiny G16 dostaly Rytířky FBS Olomouc, NTS FK Nemšová a Zlín Lions.

Jak bude celý turnaj probíhat a jak si povede naše mládež, můžete sledovat na webových stránkách turnaje https://moraviancup.cz/.