Annu Klvačovou čeká florbalová kariéra ve Vítkovicích

22. srpna 2024, Klára Kocourková

Talent z Židenic posílí extraligový tým Rytířek

Vítkovická florbalová scéna zažívá další významnou událost. Anna Klvačová, jedna z hráček týmu Florbal Židenice, se rozhodla pro změnu působiště a míří na hostování do extraligového týmu Vítkovic. Tento přesun by mohl výrazně přispět nejen k jejímu dalšímu florbalovému rozvoji, ale i k nové dynamice v týmu Rytířek v nadcházející sezóně.


Anna Klvačová bude nadcházející sezónu oblékat vítkovický dres.

Anna pochází z Brna, kde s florbalem začínala v klubu TJ Sokol Brno Židenice. Po sloučení pak vznikl klub Florbal Židenice, který se v posledních sezónách zařadil mezi extraligové týmy, a Anna zde pokračovala ve své kariéře, kde se postupně stala jednou z opor týmu. Její přesun do Vítkovic, které patří mezi stálice české florbalové extraligy a pravidelně bojují o nejvyšší příčky, představuje další významný krok v její kariéře.

Aničko, co tě přivedlo na myšlenku vyzkoušet si vítkovický florbal?
Asi jsem chtěla zkusit něco nového, kromě židenického totiž žádný jiný florbal neznám. Tento rok jsem navíc skončila střední školu, takže byla ideální chvíle na nějakou změnu.

Ty ses už zapojila do tréninkových jednotek s ženským týmem v rámci letní přípravy. Jaké jsou tvoje první dojmy z nového týmu a prostředí ve Vítkovicích?
První dojmy jsou velmi pozitivní. Tým i prostředí se mi líbí, těším se, až se do toho dostanu ještě trošku víc.

Tradiční umístění obou klubů v tabulce se výrazně liší – Vítkovice se každou sezónu stabilně drží na předních příčkách tabulky, kdežto Židenice nejsou v postupu z posledních pozic tabulky příliš úspěšné. Co očekáváš od této sezóny v dresu Vítkovic s tak diametrálně rozdílnými týmovými výsledky?
Očekávám, že se budou Vítkovice i letos držet na předních příčkách tabulky. Sezóna ale ještě ani nezačala, takže je těžké předvídat něco víc.

Židenice budou i letos bojovat na extraligovém poli a na první vzájemný duel nové sezóny proti Vítkovicím dojde už v závěru října. Dá se na ten moment předem nějak připravit? Bojovat o výhru na opačné straně barikády proti hráčkám, se kterými jsi strávila tolik sezón?
Raději jsem nad tím zatím moc nepřemýšlela. Určitě to bude divný pocit, ale myslím si, že jakmile začne zápas, tak už nebudu mít čas se soustředit na nic jiného než na hru.


Anna Klvačová v extraligovém zápase proti Vítkovicím. | Foto: Flickr Florbal Židenice

Jaké nové dovednosti nebo zkušenosti doufáš, že během svého hostování získáš?
Já doufám, že se obecně ve Vítkovicích ještě herně posunu. Novou zkušeností by pro mě bylo play-off v extralize, v to taky doufám.

Jaké jsou hlavní rozdíly mezi Židenicemi a Vítkovicemi, které jsi zatím zaznamenala?
Asi jsem čekala něco hodně jiného, takže mě ani tak nepřekvapily rozdíly jako spíš podobnosti. Rozdíly tam ale samozřejmě jsou, největší asi v počtu členů realizačního týmu (smích).

Jak vnímáš svou roli v týmu Vítkovic? Bude se lišit od role, kterou jsi měla v Židenicích?
Nemyslím si, že bych už ve Vítkovicích měla nějakou roli, zatím spíš patřím do skupiny nováčků. Ale určitě si myslím, že se moje budoucí role bude lišit od té, kterou jsem měla v Židenicích.

V čem vidíš největší výzvu, která tě ve Vítkovicích čeká?
Řekla bych, že to bude asi ta změna role v týmu. V Židenicích jsem už nějaký ten pátek hrála a v týmu jsem, myslím si, měla docela pevné místo. Teď ve Vítkovicích to bude hodně jiné.

Co bys chtěla vzkázat fanouškům obou klubů před začátkem sezóny, kteří sledují tvé florbalové kroky?
Chtěla bych vzkázat, ať je florbal baví. A doufám, že se na novou sezónu těší tak jako já.